hola

El Club Bàsquet Santa Perpètua celebra aquest any el seu 75è aniversari. L’entitat que presideix Manuel Córdoba Jiménez ha preparat diferents activitats per commemorar els seus 75 anys de vida. El club ha estrenat aquesta temporada un logotip especial amb motiu del seu 75è aniversari. Una comissió especial prepara des de l’any passat la celebració d’un dels clubs més antics de la nostra població. La commemoració començarà diumenge amb un acte central al Pavelló d’Esports durant el qual es farà la presentació de la temporada de tots els equips del Club Bàsquet Santa Perpètua, que aquest any estrenaran una samarreta especial pels 75 anys. També sortirà al carrer un llibre commemoratiu de l’aniversari de l’entitat.

En què consistirà l’acte de diumenge?
L’acte de diumenge, que començarà a les 12 hores al Pavelló d’Esports, serà una combinació de dues coses. Farem la presentació de tots els equips de l’entitat, que fem cada any, però, com que en aquesta ocasió coincideix amb el 75è aniversari, també ho celebrarem. Vindran exjugadors i fundadors, representants de l’Ajuntament, de la Federació Catalana de Bàsquet i de la Generalitat. També hem convidat als anteriors presidents del club per tal de fer-los un reconeixement, perquè gràcies a ells hem pogut arribar fins a on estem ara. Fer 75 anys és molt important per a qualsevol club.

Quines altres activitats portareu a terme per celebrar els 75 anys del Club Bàsquet Santa Perpètua?
Pel 50è aniversari es va publicar un llibre que recollia la història del club. Ara n’estem preparant un altre amb els darrers 25 anys. L’està fent el nostre tresorer, Javier Polo, i el presentarem al maig. Encara no hem decidit si serà en format paper o digital. També volem, sempre que aconseguim els recursos econòmics amb algun patrocinador, tancar la Rambla i posar unes cistelles per treure el bàsquet al carrer. Aquesta activitat encara no la tenim tancada. Primer volem centrar-nos en l’acte del 12 de febrer i després ja tindrem temps. A veure si aconseguim portar un jugador famós.

Quant de temps porteu preparant la celebració i qui se n’està encarregant?
Vam crear una comissió del 75è aniversari amb diferents persones de la junta. També hi ha dues sòcies del club que ens estan ajudant. Una d’elles forma part d’un grup de batukada, que actuarà el proper diumenge durant l’acte central de celebració del 75è aniversari. Ens fa molta il·lusió la batukada.

Explica’ns com era el bàsquet a Santa Perpètua quan tu vas arribar-hi
Jo era un enamorat del bàsquet i, quan vam venir a viure aquí, em vaig assabentar que hi havia un club i de seguida vam anar a veure’l i vaig fitxar. Érem una família en aquella època. El que recordo amb més carinyo eren els viatges que feiem. En aquella època no hi havia lligues federades com ara. Crec que hi havia quatre equips al club i anaven tots a jugar al mateix poble. Cada cap de set­mana, era com una excursió. Els jugadors grans anaven amb els seus cotxes, però la resta anàvem en autocar. Era molt divertit.

75 anys donen per molt. Explica’ns alguna anècdota.
Aquesta no la vaig viure jo, perquè és dels inicis del club. Segons em van explicar els fundadors del club, va arribar a Barcelona un portaavions dels Estats Units i en alguna notícia es deia que els soldats jugaven partits de bàsquet. Aleshores, tres membres del club van anar al port de Barcelona i es van presentar al vaixell per dir-los que els feia molta il·lusió jugar un partit amistós contra ells. Amb un autocar els van portar a Santa Perpètua i va ser tot un esdeveniment. No sé si algun dels nostres sabia parlar anglès, però no es van tallar, no els va preocupar. S’ho van passar molt bé.

Tornant al present, en quin moment es troba el Club Bàsquet Santa Perpètua, com us agafa aquest 75è aniversari?
Estem en un moment de transició. Nosaltres tenim “un problema”, per dir-ho d’alguna manera, i és que estem ubicats enmig de clubs com el Mollet o el Sabadell que tenen equips en categories molt superiors. I per això, moltes vegades, jugador que hem tingut destacat, jugador que ha marxat. Així és difícil arribar a certs nivells. A més, nosaltres som un club molt familiar en el qual, normalment, juga tothom. No som un club que pensi només en els resultats. Aquí pot jugar i entrenar tothom. No som un club que margini als jugadors quan arriben a una edat i no rendeixen tot el que han de rendir. La idea és practicar esport i que juguin a aquest gran esport que és el bàsquet.

Quines són les accions que porteu a terme per atraure jugadors a la vostra entitat?
Sobretot ara és un tema a treballar a les escoles. Volíem establir la nostra escola de bàsquet al Col·legi Sagrada Família, però, per un tema econòmic, no va poder ser. El tema és que ara hi ha molt pocs infants i més esports per escollir. És més complicat. Abans, a l’escola, potser hi havia cinquanta de nens, però ara n’hi ha dotze. I clar, des de l’escola és des d’on es comença. Fem publicitat per donar a conèixer el club, a vegades a L’informatiu, ara, sobretot a l’Instagram. Els convidem a que vinguin a entrenar, a que provin aquest esport. No cobrem als pares. Fins que els nens o nenes no diguin que els agrada i que s’ho passen bé, no direm res. Primer que juguin i que s’ho passin bé. És la nostra feina. Atraure talent d’altres equips és complicat, si no tens equips en categories destacades.

Quins són els objectius que es marca la junta directiva que presideixes en els propers anys mentre duri el vostre mandat?
Primer establir unes bones bases a nivell econòmic i de normativa. El primer és el club, els jugadors i les famílies. Que hi hagi una seriositat per part nostre per tal que el dia que ho deixem o que qualsevol persona vulgui presentar-se per dirigir l’entitat hi hagi una base. En definitiva, nosaltres som pares de jugadors del club i el que intentem és ajudar, que això segueixi funcionant. Javier Polo està fent una tasca molt important a nivell d’implantar tecnologia. Ara, cadascú es pot fer directament la fitxa amb un programa. Tot això s’està modernitzant molt. Els rebuts es cobren telemàticament. Tot això que abans es feia manualment ho estem modernitzant per tal que el control sigui més exhaustiu. A nivell esportiu, s’han fet campanyes per tal que tots els nostres entrenadors facin el curs d’entrenador. Ho ha pagat el club, però amb el compromís d’estar amb nosaltres, com a mínim, dos anys. La idea és que estiguin superpreparats i que també els nostres jugadors estiguin tècnicament més ben preparats ja des de petits per tal de competir.

Cal destacar que el vostre club ha apostat des de fa molts anys per l’esport femení, teniu molts equips femenins.
Sempre hem apostat molt pel bàsquet femení. Ara tenim un gran competidor, que és el futbol, també el patinatge i la gimnàstica rítmica. Al final, són les nenes les que escullen. Però, el bàsquet femení espanyol està a un gran nivell, tenim una de les seleccions més potents que hi ha a nivell mundial.

Com està anant la temporada 2022-2023, ara que estem a mitja competició, s’estan complint els objectius que us vau marcar?
A nivell del sènior masculí A, per desgràcia, no. En la resta d’equips, hi ha alguns que sí, com és el cas del júnior femení. El cadet B també està complint. En la base, s’ha disputat la fase regular i ara ve la fase definitiva. El sènior A té bons jugadors. L’altre dia, precisament, van guanyar a la pista del líder. Esperem que això sigui un revulsiu i pugui mantenir la categoria, que és la idea.

Perfil

Nom: Manuel Córdoba Jiménez
Any i lloc de naixement: 1958, Casablanca
Professió: Jubilat. Va treballar en la banca.

Manuel Córdoba està vinculat al Club Bàsquet Santa Perpètua des de fa molts anys. Va començar a jugar a bàsquet als Marianistas de Barcelona. Als 14 anys, el seu pare va haver de traslladar-se a Polinyà a treballar i la família va venir a viure a Santa Perpètua. Aleshores, es va incorporar com a jugador al Club Bàsquet Santa Perpètua, on va estar fins als 20 anys. Va deixar de jugar per la feina i pels estudis i, durant un temps, es va desvincular del club de la nostra localitat.Uns anys després, va tornar-hi, ja que el seu fill va començar a jugar a bàsquet. Actualment, el seu fill és jugador del conjunt sub-25 i entrenador del preinfantil del CB Santa Perpètua. Manuel Córdoba es va incorporar a la junta directiva ara fa cinc anys i, des de l’any passat, és el president de l’entitat.


Foto: Manuel Córdoba Jiménez, president del Club Bàsquet Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

Laura Vicente:
Laura Vicente: "Viure el campionat des de la porteria és més especial"

Laura Vicente s'ha mostrat molt contenta amb el Campionat d'Europa que va aconseguir l'1 de novembre [ ... ]

"Els nens el que necessiten és que hi siguem més i fem menys"

La informació, el suport de la parella i l’entorn, cuidar-se, prioritzar o entendre els fills i els [ ... ]

“M’agrada dinamitzar els clubs de lectura pel contacte directe que hi ha amb els lectors”
“M’agrada dinamitzar els clubs de lectura pel contacte directe que hi ha amb els lectors”

El Club de Lectura de la Biblioteca Josep Jardí comença l'any amb un dinamitzador de luxe. El periodista, [ ... ]