hola

El nostre municipi compta amb una entitat més des del mes de setembre. Aquesta és Lodbrock Basketball, un projecte que té l’objectiu de la con-ciliació familiar practicant esport, en aquest cas, el bàsquet. Pares i mares poden gaudir d’una es-tona d’esport i liberació amb els seus fills i filles, de moment, tots els dimecres. A més, Lodbrock es basa en el concepte del bàsquet lliure per oferir aquest esport a totes les persones sense posar cap barrera. En aquesta entrevista l’Informatiu ha conegut a l’entitat parlant amb el Giovani i l’Adriana, dos dels fundadors. Alguns dels te-mes que s’han tractat han estat la tasca de Lo-dbrock, la seva evolució, la salut mental i el futur de l’entitat.

Quina és la tasca que es porta a terme des de Lo-dbrock Basketball?

Giovani Lamota (G.L.): L’entitat es dedica a la conciliació familiar, és a dir, que els pares i mares puguin gaudir d’una estona d’esport i d'alliberació amb els seus infants. La veritat és que ens està do-nant moltes facilitats.
Adriana Rodríguez (A.R.): Nosaltres som pares i des d’aquell moment ens vam adonar que a Santa Perpètua, quan busques fer exercici mentre els teus fills també ho practiquen, no trobes res. Vam intentar buscar una manera d’introduir el bàsquet a Santa Perpètua incloent la conciliació familiar amb el missatge de “no només pot fer esport el teu fill, sinó que tu també amb ell i gaudir d’aquesta part esportiva”.

L’entitat, de moment, està centrada només en el bàsquet.

A.R.: Sí, és una entitat esportiva però el que realment estem fent és incloure el bàsquet d’una mane-ra diferent al que existeix actualment.
G.L.: Aquesta manera diferent és intentar fer entendre que cal sortir d’allò clàssic de quedar-se a les grades i observar als infants. És important saber que és possible sentir l’esport amb els nostres infants i poder fer-ho des de dins.

Qui conforma l’entitat i com vau decidir donar el salt i crear-la?

G.L.: A l’entitat som quatre actualment i som els fundadors. Jo soc el president, l’Adriana és la tre-sorera, el Josua és l’administrador i el Maribaba és el vicepresident. La idea de crear Lodbrock va sorgir dels nostres diumenges entrenant a un dels parcs del municipi. Vaig pensar que calia donar un sentit a allò que estàvem fent i ens hi vam posar. Vaig començar fent contingut a Youtube del que estàvem fent i al setembre vam decidir començar oficialment.

Quines activitats oferiu actualment a la ciutadania?

G.L.: L’activitat principal és Kids + Mapis que és on pares i mares i fills i filles entrenen junts per pro-moure la conciliació familiar. Aquesta la fem tots els dimecres de 17.30 a 18.30 hores a l’antic pati de ’Escola Els Aigüerols. A més, nosaltres com entrenadors i ex-jugadors de bàsquet també oferim entrenaments a jugadors semiprofessionals que vulguin perfeccionar els seus moviments i la seva tècnica.La vostra identitat es basa en el concepte del bàsquet lliure.

A què us referiu i per què és tan important?

A.R.: Amb el concepte del bàsquet lliure ens referim a oferir aquest esport a qualsevol persona de manera que no hi hagi cap tipus de barreres econòmiques, de recursos, socials, culturals... És molt important perquè no existeixen, dins del bàsquet convencional, més opcions. Els entrenaments són per ensenyar i fer activitats diferents que es poden fer en grups i que surten dels típics partits i la competició. A més, també fem trobades amb altres grups de les mateixes característiques per fomentar la cohesió social i poder expandir la nostra visió de la feina que fem. Un dels valors que també voleu promoure és la lluita per la salut mental.

Com creieu que es vincula amb l’esport i, en especial, amb la vostra tasca?

G.L.: Amb la pandèmia ens hem adonat que el jovent ha patit bastant i a vegades els costa expressar-ho. Amb les activitats que oferim, i l’esport en general, el que donem són eines per tornar a agafar una rutina, socialitzar, jugar en equip i no tenir pors. Com a jugador, l’esport aconsegueix que t’esforcis, et proposa reptes, et dona motivació i disciplina i això és treballar en la salut mental també.

El passat 2 de desembre Lodbrock va estar present a les activitats municipals del Dia de les per-sones amb diversitat funcional. L’entitat inclou el bàsquet inclusiu?

A.R.: Encara no, perquè l’entitat fa molt poquet que es va crear. No estem tancats a res, un dels objectius del nostre projecte és poder crear grups mixtos. Sí que és veritat que a les nostres activitats pot venir qualsevol persona, però hem de dir que darrerament s’han apuntat més persones de les esperades i el material del que disposem és insuficient per poder abarcar-ho tot. Tot i això, la nostra idea és seguir creixent per poder crear aquests equips mixtos i que tothom tingui el seu espai

Lodbrock fa molt poc que està a Santa Perpètua, però heu comentat que no esperàveu tanta participació.Com ha evolucionat l’entitat?

A.R.: Un cop comences ho fas amb una idea, que s’ha de fer real. Al principi pensàvem que seria un grup molt petit, vam començar amb cinc persones en total. Ara, per exemple, tenim 22 infants. A nosaltres ens agradaria oferir més activitats per facilitar el bàsquet lliure a adults i infants, però hem d’anar pas a pas. Necessites un mínim per poder fer l’activitat, com una instal·lació adaptada i material divers. Ens queden coses per fer, però de moment, les famílies que formen part d’aquest projecte estan molt agraï-des. Seguim creixent.

Les famílies que estiguin interessades en estar a Lodbrock, com poden contactar amb vosaltres?

G.L.: Ho poden fer a través del nostre compte d’Instagram @lodbrock.b.a, que és la plataforma on tenen tota la informació. També enviant un correu electrònic a l’adreça lodbrock.b.a@gmail.com. Sabem que hi ha bona part de la ciutadania que ens coneix però volem expandir la nostra tasca i que tohom tingui l’oportunitat de formar part del projecte.
A.R.: Vull aprofitar aquesta pregunta per deixar constància que som una associació i qualsevol tipus d’ajuda és benvinguda. La ciutadania pot venir a les activitats o fer donacions de material esportiu, per exemple. Volem continuar desenvolupant la nostra tasca i oferir noves activitats i per fer-ho ens calen recursos. Nosaltres arribem fins on arribem i ho fem a poc a poc, per tant, qualsevol col·laboració és bona. Ara mateix tenim un col·laborador, Germans Navarro, que ens ha proporcionat tota l'equipació infantil i ens ha fet les dessuadores de Lodbrock. Estem molt agraïts d’aquesta ajuda i animem a la ciutadania i a qui ho desitgi a col·laborar amb nosaltres per seguir creixent.

Què necessiteu en aquests moments per poder crèixer com a entitat?

A.R.: Doncs ara mateix necessitem una pista amb millors instal·lacions. No podem crèixer en grups si només tenim una cistella. No volem deixar de banda els nostres valors i per això és necessari més material.

 

Perfil

Nom: Lodbrock Basketball
Lloc i any de naixement: 2022, Santa Perpètua
A què es dedica:Entitat de bàsquet lliure

Lodbrock Basketball és una nova entitat que ha nascut a Santa Perpètua aquest 2022, concretament al mes de setembre. En aquests moments està conformada per quatre integrants que són el Giovani Lamota, l’Adriana Rodríguez, el Maribaba Tambedou i el Josua Sanjosé, uns apassionats de l’esport que han creat un projecte des de zero per fomentar el que ells anomenen el bàsquet lliure. La seva història va començar fa uns mesos a un dels parcs de Santa Perpètua i amb esforç i dedicació han aconseguit conformar una entitat que té l’objectiu de facilitar la conciliació familiar en l’esport i apropar el bàsquet a qualse-vol persona que hi estigui interessada

Foto:Els integrants de Lodbrock Basketball (d’esquerra a dreta) són Josua Sanjosé, Giovani Lamota, Adriana Rodríguez i Maribaba Tambedou / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres entrevistes

“El Dret a la intimitat ha de ser molt protegit, respectat i valorat i, a vegades, això s’oblida”
“El Dret a la intimitat ha de ser molt protegit, respectat i valorat i, a vegades, això s’oblida”

La perpetuenca Raquel Nieto Galván serà una de les persones que donaran una xerrada emmarcada en el [ ... ]

Clara Palau: “El fet de poder ser persona marca la manera en que et vols reconèixer en el món”
Clara Palau: “El fet de poder ser persona marca la manera en que et vols reconèixer en el món”

Clara Palau és una de les cares més visibles de Ca l’Enredus i del grup Transfamílies de Sabadell [ ... ]

"He unit les dues meves passions, la moto i viatjar, i compliré el meu somni"

El Centre Cívic El Vapor va acollir la presentació del projecte de Víctor Giménez, Vitin, de donar [ ... ]