Festa Major d'Hivern 2022 - Santa Perpètua de Mogoda

8M Dia Internacional de les Dones (07/03/2022)

Vista de la pl del 8M

La nova plaça del 8 de març s'obrirà a la ciutadania el dilluns 7 de març

Aquest nou espai exterior, que ret homenatge a les dones, està ubicat a l'entorn del Vapor i donarà accés al que serà el nou Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV). La celebració començarà a les 12 del migdia i comptarà amb un espectacle de música i dansa a càrrec de l'EMA, a continuació la lectura del manifest institucional, per finalitzar amb un concert acústic. En cap de pluja l'activitat se celebrarà a l'interior del Vapor.

La nova plaça del 8 de març, delimitada pels carrers de Martí Costa i d'Ignasi Iglesias i l'avinguda de Santiga, s'obrirà a la ciutadania coincidint amb la Festa Major d'Hivern. Aquesta plaça, que ret homenatge a les dones, donarà accés a la planta baixa del nou Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) i es configura com un nou espai exterior on poder realitzar activitats a l'aire lliure.

La urbanització d'aquesta plaça inclou un monument en homenatge a la dona treballadora que s'ha realitzat amb dotze columnes que s'han restaurat del Vapor Aranyó. Properament a l'escultura s'hi incorporarà un poema de Miquel Martí i Pol.

Tal com apunta l'Institut Català de les Dones, "El 8 de març s'ha convertit en un símbol per a les dones dels cinc continents. La celebració no es basa en un únic fet ni tampoc ha tingut sempre el mateix sentit. La història canvia, és dinàmica, i el sentit dels símbols i significats també.."

La nova plaça s'ha fet amb paviment ceràmic per respectar els materials del Vapor i compta amb talussos vegetals per salvar el desnivell amb l'avinguda de Santiga i també s'instal·laran talussos vegetals al costat del carrer de Martí Costa. La plaça disposa de quatre columnes amb diversos punts de llum amb tecnologia led i s'instal·laran altres quatre columnes al jardí interior. A més, s'il·luminarà la xemeneia que també va ser objecte de rehabilitació. L'Àrea de Territori ha destacat que la pavimentació de la plaça ha estat un procés molt laboriós ja que s'han col·locat una a una totes les peces de la plaça. La rehabilitació del Vapor forma part del Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d'Indústria Viva, que compta amb una subvenció de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020 d'1.361.560,64 euros i de 600.000 euros de la Diputació de Barcelona. A més del Vapor, del nou MTIV també en formen part els espais històrics de la Granja Soldevila: el Celler, l'antesala de la Formatgeria, la Formatgeria i l'Auditori, que se sumaran, juntament amb l'església de Santiga, al projecte d'aquest futur museu de la ciutat que tindrà com a eix central El Vapor.

Comparteix la programació de la Festa Major: