Santa Perpètua inaugura el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE), un espai pioner a Catalunya

El Conseller Felip Puig i l'Alcaldessa Isabel Garcia

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, han inaugurat les instal·lacions aquest divendres

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, han presidit aquest matí l'acte d'inauguració del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). Es tracta d'un espai pioner, dissenyat específicament per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, i oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric.

 

El CREVE (Centre de Recursos del Vehicle Elèctric), és un equipament de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i forma part del projecte "Plataforma de desenvolupament del vehicle elèctric de la Riera de Caldes". L'actuació està finançada pel programa d'Innovadors del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i per la Diputació de Barcelona, mitjançant una assistència tècnica.

L'objectiu és incorporar les empreses de la Riera de Caldes a les oportunitats que ofereix aquest sector, com ara empreses de fabricació, manteniment i reparació de vehicles de dues rodes; formar professionals en el manteniment i la reparació i crear un centre de recursos de suport al sector. En aquesta actuació col·laboren els ajuntaments de Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i La Llagosta; la Fundació Privada Ascamm, el Gremi de Reparació d'Automòbils de Sabadell i Comarca, el Gremi d'Electricistes de Sabadell i Comarca, el Centre Metal·lúrgic i l'Associació Promotora del Vehicle Elèctric (VOLT TOUR). Aquest projecte s'emmarca en l'Agenda Estratègica de Santa Perpètua i forma part dels projectes estratègics de desenvolupament de l'eix de la Riera de Caldes.

Les obres de l'equipament s'han executat en dues fases a través de plans d'ocupació, on han participat 22 persones, encara que temporalment s'han sumat altres treballadors d'altres plans. El pressupost del projecte ha estat d'uns 350.000 euros.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha manifestat que projectes com el CREVE "s'emmarquen dins de la nova Estratègia Industrial per a Catalunya amb l'objectiu de generar riquesa i creació de llocs de treball" i ha afegit que la indústria, la logística i el turisme són tres sectors estratègics per sortir de la crisi.

LA RIERA DE CALDES

A la Riera de Caldes hi ha un important grup d'empreses relacionades amb sectors que es poden vincular al desenvolupament del vehicle elèctric. "Estem parlant de més de 250 tallers de reparació de vehicles, però també de més de 30 empreses industrials, que apleguen més d'un miler de treballadors i tenen una facturació agregada de més de 400 milions d'euros anuals", segons ha explicat l'alcaldessa. de Santa Perpètua, Isabel Garcia, que ha destacat que el vehicle elèctric ha estat assenyalat "com a un dels projectes tractors del desenvolupament empresarial a Catalunya. La Riera de Caldes té un important sector vinculat i el desenvolupament del vehicle elèctric defineix oportunitats en molts àmbits que el territori ha de promoure".

CARTERA DE SERVEIS DEL CREVE

El centre oferirà serveis de difusió i promoció, serveis de formació i serveis avançats. L'oferta prevista de formació continuada per a 2013-2014 preveu accions formatives de reparació i manteniment de bicicletes amb ajuda elèctrica, reparació i manteniment de vehicles elèctrics lleugers, reparació i manteniment d'infraestructures de recarrega de vehicles elèctrics. Aquesta es realitzarà amb col·laboració amb el Gremi de tallers de reparació i venda d'automòbils, el Gremi d'instal·ladors i el Centre Metal·lúrgic.

En col·laboració amb la Fundació Privada ASCAMM, està dissenyant el futur certificat de professionalitat de mecànic mantenidor-reparador de vehicles elèctrics en general. També hi ha previsió d'oferta de cursos en electricitat industrial i electricitat de l'automòbil convencional.

Durant el curs 2013-2014 es realitzarà, a Santa Perpètua de Mogoda, la primera competició de tricicles elèctrics construïts pels alumnes de cicles superiors de Formació Professional d'Automoció. L'activitat s'emmarca en el contingut didàctic de cicle formatius. Els alumnes fabricaran el seu propi vehicle i la competició constarà d'una cursa en la qual els vehicles realitzaran una sèrie de proves competitives que avaluaran les prestacions, característiques tècniques i disseny dels vehicles.

El Departament d'Ensenyament de la Generalitat vol inclou aquesta proposta en la formació especialitzada de vehicles de tracció elèctrica. En aquesta primera edició, que serà una prova pilot, participaran uns cinc centres. Amb la idea que el proper any participin uns 20 centres de Formació Professional de tot Catalunya. Sobre aquesta base comuna cada centre de formació professional haurà de construir un prototip amb el que competiran en una única cursa, al juny de 2014.

Imatge: El Conseller Felip Puig i l'Alcaldessa Isabel Garcia - ACN

Altres