2.1. Plataforma promoció Vehicle elèctric

  • Elaboració d'un perfil professional de manteniment i reparació de vehicles elèctrics
  • Creació del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) a SPM d'àmbit RdC
  • Formació d'empresaris i professionals
  • Estudi transport verd als polígons industrials
  • Instal·lació de punts de recàrrega del vehicle elèctric

Santa Perpètua inaugura el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE), un espai pioner a Catalunya

El Conseller Felip Puig i l'Alcaldessa Isabel Garcia

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, han inaugurat les instal·lacions aquest divendres

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, han presidit aquest matí l'acte d'inauguració del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). Es tracta d'un espai pioner, dissenyat específicament per donar serveis en les tecnologies del vehicle elèctric lleuger, i oferir un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric.

Continuar llegint: Santa Perpètua inaugura el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE), un espai pioner a...

Aquest 11 d'octubre s'inaugura el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE)

Diverses vistes de l'edifici de la Quintana on s'ubica el CREVEL'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, presidiran l'acte d'inauguració del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). L'acte tindrà lloc demà divendres 11 d'octubre a dos quarts de deu del matí. Prèviament, el conseller mantindrà una trobada amb els alcaldes i alcaldesses i posteriroment amb empresaris i empresàries dels municipis de la Riera de Caldes que li presentaran els projectes Logis-Riera de Caldes i vehicle elèctric.

Continuar llegint: Aquest 11 d'octubre s'inaugura el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE)

L'Ajuntament ha signat convenis de col·laboració per a l'impuls del sector del vehicle elèctric

Foto de grup dels signantsL'Ajuntament de Santa Perpètua i els concessionaris d'automòbils Mavisa, Ippon Motor Vallès, Automóviles Santa Perpètua i Stern Motor han signat aquest matí convenis de col·laboració per afavorir l'impuls del sector del vehicle elèctric. L'acte s'ha celebrat al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) situat al costat de la Granja Soldevila (Camí de la Granja s/n).

Les quatre empreses signatàries cediran a títol gratuït a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda vehicles de tracció elèctrica i/o materials per a la realització de pràctiques formatives i accions de divulgació en el marc del nou equipament CREVE, Centre de Recursos del Vehicle Elèctric de Santa Perpètua de Mogoda. El contingut, durada i característiques d'aquesta cessió s'acordarà amb periodicitat anual, segons les necessitats de l'oferta formativa prevista per l'Ajuntament per a l'anualitat següent i d'acord amb les disponibilitats de les empreses per al mateix període.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i aquestes empreses, conscients que promoure la formació de professionals en el manteniment i reparació de vehicles elèctrics lleugers, constitueix una activitat bàsica en la generació de noves oportunitats d'ocupació, professionalització i impuls del sector, acorden establir un vincle de col·laboració mútua en el desenvolupament d'accions de formació i difusió del vehicle elèctric.

El CREVE és un projecte per a la promoció i el desenvolupament de noves activitats econòmiques basades en els vehicles lleugers de tracció elèctrica. Està ubicat en un edifici rehabilitat al complex de la Granja Soldevila i serà un espai pioner, amb un equipament dissenyat específicament per a la formació en les tecnologies relacionades amb la utilització dels vehicles elèctrics lleugers, i un seguit de recursos de suport al teixit empresarial del territori per a la promoció de noves línies de negoci basades en el sector del vehicle elèctric.
L'Ajuntament ha adquirit el compromís d'impulsar nous sectors d'activitat que permetin fer del territori una localització atractiva a noves implantacions industrials i vol aprofitar les oportunitats que genera tota l'activitat que es desenvolupa a l'entorn del vehicle elèctric. La Regidoria de Promoció Econòmica explica que ho vol fer amb les empreses i institucions que estiguin disposades a treballar mitjançant la cooperació públic-privada i una de les actuacions que, l'Ajuntament, vol promoure és la formació de professionals, en el manteniment i reparació de vehicles elèctrics lleugers. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va manifestar que “estem convençuts que aquesta nova activitat constitueix un eix bàsic en la generació de noves oportunitats d'ocupació, alhora que permet la professionalització de les persones que ja estan treballant”. A l'acte de signatura han assistit els representants de Mavisa, Marc Garcia; Ippon Motor Vallès, Josep Maria Sala; Stern Motor, Josep Soler; i Automóviles Santa Perpètua, Ramon Labrador. També ha assistit el president del Gremi de tallers de reparació d'automòbils de Sabadell i comarca, Josep Manel López.

La inauguració del CREVE, prevista per al proper 11 d'octubre, marcarà l'inici del programa d'activitats formatives del centre, que es veuran enriquides i facilitades pels materials i vehicles cedits per les empreses que han signat el conveni de col·laboració.

Altres