L'alcaldessa demana al conseller Felip Puig impulsar la indústria al municipi

L'alcaldessa i el conseller en la inauguració del CREVE

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, s'ha entrevistat amb el conseller d'Empresa i Ocupació , Felip Puig, per analitzar l'estat de la crisi de Panrico i Alstom i intensificar el paper mediador de la Generalitat de Catalunya i del mateix Ajuntament per tal d'afavorir acords entre les parts. En la mateixa reunió el conseller Puig es va comprometre a intensificar la col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Perpètua i el conjunt de la Riera de Caldes amb l'objectiu de reforçar el teixit industrial que caracteritza aquest territori.

Davant de la gravetat de les crisis industrials de les empreses Panrico i Alstom, l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va sol·licitar una reunió urgent amb el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig. La trobada es va celebrar el passat 12 de novembre a la seu del Departament d'Empresa i Ocupació. La delegació perpetuenca estava formada per l'alcaldessa, el primer Tinent d'Alcalde, Joan Mestres, la Directora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament, Úrsula Cornejo, i el Coordinador de Programes Estratègics, Josep Sánchez. L'alcaldessa Isabel Garcia va expressar la preocupació per les crisis que s'ha plantejat en aquestes dues grans empreses ubicades a Santa Perpètua i els efectes negatius que podria provocar en altres empreses auxiliars relacionades. Tant l'Ajuntament de Santa Perpètua com el Departament d'Empresa i Ocupació coincideixen en la necessitat de continuar exercint una tasca activa de mediació entre les parts per mantenir oberta la possibilitat d'arribar a acords. L'objectiu compartit és assegurar el màxim de llocs de treball i una clara perspectiva de futur empresarial per Panrico i Alstom.

Més enllà d'aquestes dues empreses, l'alcaldessa va manifestar la necessitat d'establir una estratègia industrial conjunta que reforci el teixit productiu de Santa Perpètua i del conjunt de la Riera de Caldes. Es tracta d'utilitzar tots els recursos existents en una mateixa línia de promoció de l'activitat industrial i productiva com aposta per mantenir l'actual nombre de llocs de treball i crear-ne de nous en sector que es puguin considerar estratègics. Per la seva part el conseller Puig es va comprometre a intensificar la coordinació amb l'Ajuntament de Santa Perpètua i el conjunt de la Riera de Caldes amb el Departament que dirigeix i altres departaments de la Generalitat de Catalunya que puguin estar implicats. Es valora com un bon precedent la col·laboració ja establerta en els programes de logística i promoció de vehicle elèctric que s'estan desenvolupant a Santa Perpètua i la Riera de Caldes.

Altres