Comença l'activitat formativa al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE)

AulaAquest mes de novembre comença l'oferta formativa al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE), que es va inaugurar l'11 d'octubre amb l'objectiu de crear noves línies de negoci al voltant del vehicle elèctric. La primera formació que s'impartirà en aquest equipament, situat en el complex Granja Soldevila, seran tres cursos formatius i dues jornades. Les inscripcions es poden fer a través del web de l'Ajuntament de Santa Peprètua. D'altra banda, l'Ajuntament, el Departament d'Ensenyament i el Gremi de tallers de reparació d'automòbils de Sabadell i província de Barcelona organitzen a Santa Perpètua el primer Campionat escolar de vehicles elèctrics, l'ElectroCat.

Aquest mes de novembre comença l'activitat formativa al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) amb un seguit de cursos de reciclatge professional i jornades tècniques. Els cursos van adreçats a mecànics de vehicles, instal·ladors electricistes, docents i persones interessades en la mobilitat elèctrica i són els següents: Curs tècnic de reparació i manteniment de vehicles lleugers de tracció elèctrica i Curs tècnic de muntatge i manteniment d'estacions de recàrrega de vehicles elèctrics. Les inscripcions es poden fer a través del web de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, a l'apartat d'agenda d'activitats. La participació a aquests cursos està limitada a quinze inscrits, preferentment associats als Gremis, tot i que estan oberts a la participació d'altres col·lectius. La formació, que és gratuïta, començarà al mes de novembre i, depenent del curs, tindrà una durada de quatre o cinc sessions.

Pel que fa a les jornades tècniques, aquestes es realitzaran en col·laboració amb la Fundació ASCAMM i estan adreçades preferentment a treballadors d'empreses interessades en la mobilitat elèctrica. El mode d'inscripció és també a través del web de l'Ajuntament i són gratuïtes. El títol de les jornades són: El cotxe elèctric: el manteniment i la reparació que es desenvoluparà el 3 de desembre i La moto elèctrica: el manteniment i la reparació, que tindrà lloc el dia 5 de desembre. Les sessions són d'un únic dia.

Amb aquests cursos i jornades comença l'activitat formativa del CREVE, que neix a Santa Perpètua amb l'objectiu de crear noves línies de negoci al voltant del vehicle elèctric.

 

El CREVE organitza ElectroCat, un campionat escolar de vehicles elèctrics.

L'Ajuntament de Santa Perpètua, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Gremi de tallers de reparació d'automòbils de Sabadell i de la província de Barcelona organitzen, a través del CREVE de Santa Perpètua de Mogoda, una competició adreçada als alumnes de Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS), l'ElectroCat. Els centres han d'impartir CFGS d'especialitats incloses en la família dels transports. Els participants hauran de construir un tricicle elèctric sobre una base motriu comuna amb l'objecte de competir en una única prova i també s'avaluaran les prestacions, característiques i disseny del vehicle.

Al primer Campionat escolar de vehicles elèctrics, l'ElectroCat, participaran un màxim de cinc centres, amb un màxim dequinze persones per equip. L'organització del campionat els cedirà durant un any els elements motrius bàsics del vehicle (motor, variador i bateries).

El guanyador d'aquest campionat rebrà un motor amb variador d'1,5kW i 8Nm i 2 packs de bateries d'ió de liti 48V/20Ah.

Per conèixer més sobre aquesta primera edició de ElectroCat, es pot visitar el web www.rieradecaldes.com i fer clic sobre ElectroCat. Al campionat hi col·laboren les empreses: Honda, Infranor-Mavilor i Tempel group.

 

La inauguració del CREVE, als Mitjans

Diferents mitjans de comunicació s'han fet ressò de la posada en marxa del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) que l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda impulsa amb la col·laboració d'altres municipis de l'Eix de la riera de Caldes. El Telenotícies Comarques de TV3 de l'11 d'octubre, dia de la inauguració, titulava "El CREVE: una aposta de futur" i destacava que Santa Perpètua havia inaugurat el CREVE, un projecte per promocionar i desenvolupar noves activitats econòmiques basades en el vehicle elèctric. L'Agència Catalana de Notícies (ACN) i el canal 3/24 de Televisió de Catalunya destacaven que "Santa Perpètua inaugura un centre per crear noves línies de negoci al voltant del vehicle elèctric". El canal televisiu afegia que vol crear noves línies de negoci al voltant d'aquest sector i apostar per la formació i l'agència declarava que el conseller d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig, va celebrar l'aposta municipal per aquest projecte.

La Vanguardia incideix que es tracta d'un projecte supramunicipal i que el CREVE neix amb un doble objectiu despertar l'interès de les empreses per crear noves línies de negoci, que generin noves oportunitats d'ocupació i formar professionals en aquest àmbit. Per la seva banda, el Diari de Sabadell obria pàgina amb "Inauguren el pioner Centre de Recursos del Vehicle Elèctric" i assenyalava que l'equipament buscava incentivar la indústria local. El portal finanzas.com també recollia la informació i titulava que "Felip Puig inaugura un centre per potenciar el vehicle elèctric" i a la notícia afegia que el conseller posava el CREVE com a exemple de la capacitat innovadora del país. La web Motorpasión titula "El Centre de Recursos del Vehícle Elèctric (CREVE) neix a 18 quilòmetres de Barcelona" i destaca a la seva informació que suposa una oportunitat per a la indústria i consumidors.

La revista Sostenible, de la Xarxa de Pobles i Ciutats cap a la Sostenibilitat, destaca "la bona pràctica" i anuncia "El Centre de Recursos del Vehicle Elèctric de Santa Perpètua de Mogoda, pioner a Catalunya" i "formarà professionals en el manteniment i reparació del vehicle elèctric i crearà recursos de suport al sector i a les empreses de la riera de Caldes".

Altres mitjans que han informat de la inauguració del CREVE han estat naciodigital.cat, vilaweb, infotaller.tvnoticias.com, movilidadelectrica.com i altres webs.

Altres