Continuen les obres del Parc Central amb la construcció de l'amfiteatre

Imatge de les obres del parc Central

Les obres d'urbanizació del Parc Central acabaran el mes de desembre de 2014, segons les previsions del servei de Planificació i desenvolupament estratègic de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Actualment s'ha posat en marxa un nou pla d'ocupació que ha permès la contractació d'onze veïns i veïnes aturades del municipi ja que aquesta actuació també forma part del finançament de la llei de barris i d'INCASOL i son una oportunitat d'ocupació que no es pot deixar perdre, segons explica el servei.

Els contractats per un període de sis mesos són dos encofradors, dos paletes oficial de primera, un lampista, una jardinera, una administrativa, un capatàs, un ferrallista, un peó de construcció i un paleta oficial de segona. Aquest pla d'ocupació s'uneix se suma al del Centre de Formació Ocupacional. En total l'Ajuntament ha contractat en les darreres setmanes 22 persones per realitzar aquests dos projectes.

Actualment es realitzen les obres de l'amfiteatre, l'aparcament del Camí de la Granja i s'acabaran d'instal·lar les grans jardineres al costat del passeig de la Florida on es plantaran 10.000 plantes que simbolitzaran les 10.000 llars del municipi, segons ha informat el Servei de Planificació i desenvolupament estratègic.

L'aparcament del Camí de la Granja disposarà de major superfície que en l'actualitat i s'ampliarà fins el 1.680 metres quadrats. A més el circuit de seguretat vial que es construirà dins del Parc Central disposarà de 1.088 metres quadrats més un aula de 74 metres quadrats. També s'habilitarà una zona per als focs artificials que es llencen durant la Festa Major. Aquesta explanada comptarà amb 3.600 metres quadrats.

La primera fase d'aquest projecte té un pressupost de 896.173,76 euros. Les obres que es van iniciar el mes d'octubre de l'any passat, s'executen a través de plans d'ocupació propis i subvencionats per la Llei de Barris. El cost total del projecte del Parc Central és de 2.193.927, 30 euros. L'equip d'arquitectes Lloveres&Soler va guanyar el concurs d'idees que va convocar l'Ajuntament per aquesta actuació.

L'Àrea del territori de l'Ajuntament de Santa Perpètua també ha informat que en al desembre d'aquest està prevista la finalització de les obres d'adequació del pou atemasa per al subministrament d'aigua regenerada al camp de futbol i el Parc Central. Les obres d'aquest projecte es van iniciar al setembre d'aquest any.

Altres