hola

El Ple del mes de maig va aprovar per unanimitat tres punts que fan referència al Pla de Xoc per lluitar contra els efectes del coronavirus aprovat la setmana passada. Una modificació de crèdits per fer front a aquest Pla per valor de 275.916,70 euros, una modificació del Pla estratègic de subvencions per crear dues aplicacions pressupostàries dotades inicialment amb 40.000 euros cadascuna dedicades a subvencionar al comerç local i a la rehabilitació d'habitatges i la tercera va ser la suspensió de la taxa de l'ordenança municipal per l'ocupació de la via pública pel que fa a terrasses de bars i restaurants fins a data 30 de setembre.

El primer tinent d'Alcaldia de l'àrea de Presidència i Serveis Generals, Adelino Macías, va explicar al Ple que es tractava de reordenar el pressupost municipal de 2020 per donar prioritat als aspectes aprovats al Pla de Xoc i que aquesta modificació representava el 52% del total del pla. Sobre la modificació transitòria de la taxa d'ocupació de la via pública per part de terrasses de restauradors, el primer tinent d'alcaldia va subratllar que no es cobra les dels mesos que s'han vist obligats a tancar per la pandèmia i que tampoc caldrà que ho facin fins al 30 de setembre

En aquest punt, el portaveu del grup municipal de Cs, Kevin Romero, va recordar que el seu grup havia proposat l'exempció durant tot 2020 i va preguntar si es podria allargar passat el mes de setembre. El primer tinent d'Alcaldia , Adelino Macías, li va respondre que s'ha fet un treball directe des de via pública amb tots els restauradors i que caldrà veure com evoluciona la situació per adaptar les mesures del Pla de xoc.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va recordar que el Pla de Xoc és un document viu i que ara mateix vivim en una situació d'incertesa.

Liquidació del pressupost 

Altres punts de l'ordre del dia del Ple de maig va ser el donar compte de la liquidació del pressupost de l'exercici 2019 que es va tancar amb gairebé 1,5 milions d'euros de superàvit. Adelino Macías, va explicar que, segons el decret de l'estat d'alarma un 20% d'aquesta quantitat es podria dedicar a despesa de caire social motivada per la situació creada per la pandèmia de la Covid-19.

Programa d'inversions

El Ple ordinari del mes de maig va aprovar una modificació de crèdits per augmentar els pressupostos dels tres projectes del programa d'Inversions Financerament Sostenibles. Finalment aquest programa tindrà una inversió de 983.676 euros.

El projecte de major inversió és el de substitució de lluminària en l'enllumenat públic per tecnologia led, amb un import inicial de 821.972,46 euros. En el moment d'executar-lo, s'han descobert més punts de llums dels inventariats, uns 1.950, que necessiten de més pressupost per fer la conversió total, com va explicar el primer tinent d'alcaldia, Adelino Macías.


També necessitarà més pressupost la instal·lació de la pèrgola solar fotovoltaica en les estacions de recàrrega de vehicles elèctrics ja que per millorar-ne l'eficiència els punts de recàrrega actuals de l'aparcament de la Granja Soldevila es canviaran de lloc per col·locar-ne també la pèrgola. Aquest és un projecte liderat per la Regidoria de Desenvolupament Local en el que ha participat l'Institut Estela Ibèrica i l'Escola Industrial de Sabadell i compta amb la col·laboració del Gremi de la Fusta i Moble. Adelino Macías va explicar al Ple que aquest canvi encaria el projecte uns 10.000 euros.

I també necessitarà uns 15.000 euros més la instal·lació de l'illa energètica d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica a l'Escola Bernat de Mogoda que tindrà una potència de 20Kw i generarà el 40% del consum elèctric de l’escola. En aquest cas, degut a la caiguda de part de la cornisa de l'edifici es va veure necessari redactar un certificat de solidesa de la coberta que va demostrar que eren necessaris uns canvis de disseny per subjectar l'estructura fotovoltaica, segons va explicar el primer tinent d'alcaldia.

La sessió plenària del mes de maig va ser virtual i es va poder seguir pels mitjans habituals i per primera vegada a través del facebook de l'Ajuntament de Santa Perpètua, estrenat aquesta setmana.

Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu


0
0
0
s2sdefault

El Consell d’Alcaldes de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) s’ha reunit aquesta setmana per videoconferència per tal d’exposar l’evolució de la situació relacionada amb la Covid-19 al llarg dels últims tres mesos i posar sobre la taula les necessitats futures. Al llarg de la reunió, en la que ha participat l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, han coincidit en diferents punts.

Tots els alcaldes del Baix Vallès han expressat «el seu més sentit agraïment als professionals sanitaris de l’FSM de l’hospital, del sociosanitari i de les residències així com a tots els professionals d’atenció primària que al llarg d’aquests tres mesos han estat fent front a la Covid-19 amb professionalitat, escalf i molt compromís», segons han informat en un comunicat.

També volen enviar «el seu més profund agraïment per la responsabilitat mostrada per tota la població durant el període de confinament, gràcies a la qual ha estat possible la contenció del virus i la davallada dels contagis arreu del territori». Especialment, els alcaldes han fet èmfasi en totes aquelles persones particulars, associacions, entitats i empreses que han estat col·laborant de moltes maneres diferents per tal d’aportar el seu gra de sorra en el benestar dels professionals sanitaris i de tota la població.

A més, transmeten a la població un missatge clar d’alerta. «Estem iniciant el des confinament però encara s’ha d’actuar amb molta prudència i respectar amb rigor la normativa vigent per tal d’assegurar que no hi hagi un rebrot de la malaltia. És responsabilitat de tots ajudar a garantir la salut dels nostres conciutadans i especialment de les persones més vulnerables».

També posen de manifest l’augment de les necessitats sanitàries de la població de referència del Baix Vallès i l’augment progressiu de la complexitat dels serveis que té el territori que demanen el seu adequat finançament, juntament amb la necessària reflexió sobre el model de dependència pel futur que garanteixi el suficient nivell de benestar de les persones més vulnerables. 

La Fundació Sanitària Mollet dona servei actualment a 165.000 habitants dels 11 municipis del Vallès Oriental i del Vallès Occidental.

Foto: Personal sanitari de l'Hospital de Mollet / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

 

 

L'Ajuntament tornarà a activar la zona vermella a partir de l'1 de juny després que es permetés el seu aparcament sense la necessitat de posar el rellotge per la situació de la Covid-19. En aquell moment l'objectiu era evitar que els propietaris sortissin de casa per moure els vehicles en aquests espais.

La zona vermella està present a diversos punts de la localitat com ara el passeig de la Florida, la Rambla, la plaça Nova o l'avinguda de l'Onze de setembre, entre d'altres. Dilluns recupera l'horari i només permetrà l'estacionament lliure dels vehicles durant 90 minuts i cal tornar a deixar l'horari d'arribada.

D'altra banda, la Policia Local recorda que el proper dilluns 1 de juny també és dia de canvi d'estacionament quinzenal i ha informat que es tornarà a reprendre el seguiment del canvi de quinzena.


Foto: Zonna vermella / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

L’Hospital de Mollet segueix a dia d’avui i des de fa una setmana sense cap persona ingressada en procés de Covid19. Les altes acumulades sumen 500 persones i no hi ha hagut cap defunció des de la setmana passada, segons ha informat el centre en un comunicat.

Des d’aquest dilluns dia 25 ja s’ha iniciat de nou l’activitat obstètrica i a dia d’avui s’han realitzat dos parts.

Les consultes externes i l’hospital de dia d’oftalmologia ja s’estan duent a terme a la seva nova ubicació al carrer Vallès número 29, entre el carrer Sant Llorenç i el carrer Gaietà Vínzia. Al llarg de les pròximes setmanes s’iniciaran també progressivament les consultes externes de maxil·lofacial i de Clínica del Dolor i l’activitat quirúrgica d’aquestes tres especialitats.

L’Hospital assenyala que és pretén d’aquesta manera esponjar les consultes externes de l’Hospital d’Aguts i ajudar a garantir la protecció i les distàncies de seguretat entre pacients. La resta de serveis segueixen augmentant en el progressiu retorn de la normalitat.


Foto: Hospital de Mollet / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

L’Ajuntament de Santa Perpètua celebrarà aquesta tarda la sessió ordinària del Ple de la Corporació Local corresponent al mes de maig. Com ja va ser a l'abril, la reunió del plenari no es farà a la Sala de Plens, sinó de manera telemàtica amb tots els regidors connectats des de casa seva.

Just abans de l'inici del ple i com ja ha fet en les dues sessions anteriors es guardarà un minut de silenci per les víctimes de la Covid-19. En aquesta ocasió, dins dels dies de dol oficials decretats pel Govern de l’Estat i per la Generalitat de Catalunya el Consistori ha fet una crida a la població per que se sumi allà on es trobi a aquest minut de silenci. L'Ajuntament de Santa Perpètua manté baixades les banderes des de finals del mes de març com a mostra de dol i en record de les víctimes de la pandèmia.

L'ordre del dia del Ple ordinari del mes de maig conté tretze punts, la majoria de l'àrea de presidència i serveis generals i alguns motivats per als acord del Pla de Xoc per pal·liar els impactes socials i econòmics de la Covid-19 aprovat la setmana passada pel plenari. Així es sotmetrà a aprovació del Ple una modificació de crèdits per fer front a aquest Pla de Xoc motivat pels efectes del coronavirus per valor de 275.916,70 euros.

També s'aprovarà una modificació pressupostària per crear dues aplicacions pressupostàries dotades inicialment amb 40.000 euros cadascuna dedicades a subvencionar el comerç local i a la rehabilitació d'habitatges. Igualment, avui el Ple aprovarà la suspensió de la taxa de l'ordenança municipal per l'ocupació de la via pública pel que fa a terrasses de bars i restaurants fins a data 30 de setembre.

La sessió ordinària del mes de maig començarà a les 19 hores es podrà seguir en directe per Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online per radio.staperpetua.org, amb imatges pel facebook de l'emissora municipal i també a través del canal de youtube de l'Ajuntament Comunicació SPM.


Foto: El plenari no se celebrarà a la sala de plens a causa de la Covid-19 / L'Informatiu


0
0
0
s2sdefault

L'entrada a la fase 1 de la desescalada ha portat molts dubtes entre la ciutadania i una és l'ús que es pot fer de les terrasses dels bars i restaurants. Així es va poder comprovar amb les preguntes fetes a l'últim programa Línia Directa amb l'alcaldessa.

Les terrasses de bars i restaurants en aquesta fase 1 poden obrir a la meitat del seu aforament anterior a la Covid-19 i mantenint una distància de dos metres entre taules. L'horari dels usuaris d'aquestes terrasses continuen sent les mateixes corresponents a cada franja segons col·lectius. Així les persones de més de 70 anys poden anar a les terrasses de bars i restaurants entre les 10 i les 12 del matí i les 19 i 20 hores; els menors fins als 13 anys entre les 12 i les 19 hores i les persones entre 14 i 70 anys de 6 a 10h i de 20 a 23 h.

La ubicació de les terrasses també s'han hagut de modificar per aplicar la llei que determina que cal deixar un pas de persones de 2 metres entre edifici i taules. La Regidoria de Via Pública porta quinze dies aplicant aquesta norma cas per cas i reunint-se amb tots els propietaris perquè tots ells puguin aplicar-la en els seus establiments.

En aquesta fase 1 no està permesa l'entrada de clientela en el local, ni fer ús dels serveis. Això queda per a la fase 2, quan la clientela ja podrà menjar dins dels locals també amb mesures de prevenció.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, recorda que les condicions són difícils després d'un tancament forçat de dos mesos, però poden tornar a exercir la seva activitat. A Santa Perpètua a dia d'avui hi ha 81 terrasses obertes però encara queden establiments tancats, segons ha afirmat l'alcaldessa.

L'Ajuntament farà tot el possible per facilitar i ajudar a l'obertura de l'activitat econòmica, segons va assegurar Isabel Garcia, que va explicar que un decret d'alcaldia permet prèvia sol·licitud ampliar les terrasses en aquells llocs que sigui possible i va avançar que en el Ple d'avui s'aprova la suspensió del cobrament de la taxa d'ocupació de via pública fins al 30 de setembre.

Les terrasses del bar no poden estar enganxades a les façanes sinó a dos metres per permetre la mobilitat de vianants. A l'avinguda de l'Onze de Setembre a més la mancomunitat de propietaris ho va demanar i ara els restauradors hauran de buscar la manera d'aixoplugar la clientela com en d'altres zones, 

Precisament, a l'avinguda de l'Onze de Setembre aquesta setmana s'han començat a pintar a la calçada la limitació de velocitat de vehicles i el pas de bicicletes. L'alcaldessa ha explicat que l'objectiu de baixar el carril bici a la calçada és permetre aquest distanciament entre veïnat, terrasses i les cues que es poden fer davant dels establiments.

Foto: Les terrasses han obert aquest dilluns / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

El nombre de trucades a la línia 900 900 120, d’atenció contra la violència masclista, ha augmentat notablement al Vallès Occidental durant les primeres setmanes de confinament. Entre el 16 de març i el 19 d’abril, última dada disponible, s’han registrat un 67% més de trucades que durant el mateix període de l’any anterior, segons ha informat el consell comarcal en un comunicat. En aquest període, s’ha passat d’una mitjana de 2,2 trucades al dia a més del doble,  4,8 trucades de mitjana al dia. Des del Consell Comarcal s’ha reforçat la difusió de tots els serveis d’atenció a la dona i les maneres de donar a conèixer les situacions de risc.

El 2019 es van presentar 6 denúncies diàries a la comarca

L’any 2019 es van presentar 2.127 denúncies per violència contra les dones als jutjats i tribunals dels partits judicials del Vallès Occidental. El nombre de denúncies va créixer un 5% respecte a l’any anterior i assoleix la xifra més elevada des del 2011, segons recull l’informe Dades de Violència contra les Dones de l’any 2019 elaborat per l‘Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquest informe té com a objectiu fer visible aquesta problemàtica i facilitar l’accés a la informació disponible en l’àmbit dels partits judicials de la comarca.

Des de l’any 2007, 26 dones han estat assassinades a la comarca, a mans de les seves parelles o exparelles.

El 2019, a la comarca es registren 45 denúncies per cada 10.000 dones. Aquesta ràtio és inferior a la de la província de Barcelona (52), a la del conjunt de Catalunya (57) i a la de l’estat (70).


Foto: Cartells de difusió de telèfons d'atenció a víctimes de violència masclista / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Les treballadores del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que dóna servei a diferents municipis entre els quals Santa Perpètua consideren que "hem estat les grans oblidades en aquesta pandèmia per part de l'administració publica i per part de l'empresa que gestiona aquest servei People Plus Innovation (Grupo Optima)". Així de contundents s'han mostrat en la denúncia pública feta per CCOO a través dels mitjans.

Asseguren que quan va començar l'estat d'alarma, les treballadores no tenien els Equips de protecció individual (EPI) necessaris per a la seva protecció ni la dels usuaris del servei. Les primeres mascaretes van ser no homologades, el mateix tipus de guants d'abans de la covid-19 i una única bata per a tots els serveis de cada dia de la setmana.

Les treballadores del SAD "ens hem sentit més vulnerables que mai, fent la nostra feina amb professionalitat sense les mesures necessàries per no contagiar ni ser contagiades".

La delegada de CCOO del SAD del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Maria Àngels Pérez, ha denunciat la invisibilitat del sector i la manca dels equipaments de protecció adients a la Covid-19 per fer tots els serveis que cada treballadora fa cada dia. Pérez afirma que alguns usuaris es van donar de baixa del servei en veure la poca protecció amb les que treballaven, i saben que algun d'ells va traslladar la queixa a l'empresa per aquests motius.

Creuen que el Consell Comarcal i els ajuntaments adherits podrien haver fet un esforç en conèixer la seva situació, sobretot quan s'han donat casos de treballadores de baixa per contagi de covid-19. Maria Àngels Pérez assegura que les treballadores del SAD s'han sentit "abandonades" perquè van denunciar la situació al Consell Comarcal i sabien què elles estaven desprotegides i posaven en perill als usuaris del servei i ha avançat que l'Ajuntament de Santa Perpètua a finals de la setmana passada es va posar en contacte amb elles per conèixer de primera mà quina ha estat i és la seva situació laboral.

Les treballadores del SAD subratllen que " no es pot deixar la cura de les nostres persones grans o dependents en mans d'empreses que tan sols persegueixen obtenir els màxims beneficis econòmics possibles".


Foto: Les treballadors reclamen en un vídeo millores en els Epis / CCOO

0
0
0
s2sdefault

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma al dol oficial decretat fins al 5 de juny pel Govern de l’Estat i per la Generalitat de Catalunya per les víctimes de la Covid-19 i expressa el seu condol a tots aquells veïns i veïnes que han perdut algun familiar o amic durant aquesta pandèmia.

El Consistori fa una crida a la població per que demà dijous a les 19 hores se sumi allà on es trobi al minut de silenci que la Corporació realitzarà tot just abans d’iniciar la sessió plenària ordinària del mes de maig.

L'Ajuntament de Santa Perpètua manté baixades les banderes des de finals del mes de març com a mostra de dol i en record de les víctimes de la pandèmia.


Foto: Banderes a mig pal a l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha agraït la col·laboració a totes les persones que han participat com a voluntàries durant aquestes setmanes de pandèmia i ha anunciat la celebració d’un acte públic de reconeixement a la tasca de voluntariat durant la crisi sanitària quan la situació ho permeti. L’alcaldessa, Isabel Garcia, i el president de l’Àrea de Ciutadania i Atenció a les Persones, Pere Garcia, han enviat una carta d’agraïment a totes les persones voluntàries de la Xarxa de Suport Mutu, de les quals es té contacte, un agraïment que fan extensiu al grup Mascaretes Solidàries, que ha cosit més de 20.000 unitats en el moment en què no es trobaven aquests elements de protecció personal i les entitats, empreses i particulars que han col·laborat desinteressadament durant l’emergència sanitària.

«Gràcies a la teva col·laboració i compromís amb la comunitat perpetuenca, hem pogut cuidar i atendre a la ciutadania, amb més recursos», expressen els edils a la missiva i afegeixen «no tinguis cap dubte que la teva participació desinteressada ha contribuït a salvar vides; per això, mereixes tot el nostre respecte i agraïment». «Santa Perpètua sempre ha estat una ciutat solidària, però és en els moments de crisi quan es manifesta amb major força», manifesten Isabel Garcia i Pere Garcia que avancen la celebració d’un acte públic de reconeixement quan sigui possible. «T’ho mereixes i ha de servir com a exemple a la resta de la comunitat per fer créixer els valors del civisme i de la solidaritat entre la ciutadania. Aquests valors són essencials i han d’impregnar la “nova normalitat” en el camí per aconseguir una societat millor per a tothom», detallen a la missiva.

El Punt de Voluntariat va obrir una Xarxa de Suport Mutu després de la declaració de l’Estat d’Alarma a causa de la gran quantitat de persones que volien ajudar i que necessitaven ajuda per fer front al confinament. La Xarxa està formada per una cinquantena de persones que han realitzat més de 200 serveis.


Foto: Voluntariat de la Xarxa de Suport Mutu / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Des d'ahir dilluns, l’atenció al part i les urgències d’Obstetrícia han retornat a l’Hospital de Mollet Aquesta activitat, que es va traslladar a Mútua Granollers el passat 1 d’abril degut a la situació del Covid19 en els centres sanitaris, ja torna a estar en marxa a ple rendiment, segons ha informat el centre en un comunicat.

L’activitat del part s’inicia coincidint amb l’entrada de la Fase I del territori, "en un entorn sectoritzat i acollidor per tal de mantenir la seguretat i la comoditat de la dona i el nadó", expliquen des de l'Hospital que afegeix que es permetrà l’accés d’un acompanyant durant tot el procés de part, a qui, juntament amb la mare, se li realitzarà un control de símptomes abans d'accedir a l'Hospital per "assegurar la millor atenció possible".

Durant aquest període s’ha aprofitat per actualitzar la planta hospitalització de la maternitat i s’ha creat una Sala de Lactància per a professionals i usuaris, un nou espai ubicat a la zona de neonatologia. Així mateix, des del passat més de març, l’Àrea d’Atenció a la Dona de la Fundació Sanitària Mollet (FSM) ha finalitzat "la humanització de les seves sales de part creant un espai acollidor i més còmode per a les pacients i els seus acompanyants".

L’objectiu d’ambdues iniciatives és que els espais de maternitat siguin el més propers possibles a la comoditat de la pròpia llar, defugint l’ambient hospitalari per tal que la dona gaudeixi el màxim de l’experiència de tenir un fill.

El part humanitzat consta de dos elements clau, segons explica el centre. El primer és apoderar la dona i la seva família sobre les seves opcions de part i respectar les seves decisions sempre que sigui possible a través d’un pla de part personalitzat. El segon es oferir-li un espai on desenvolupar el treball de part de la manera més còmode i relaxada possible. Un part on la dona està més relaxada ajuda a reduir l’estrès del naixement del bebè. Per tant, el benestar de la dona durant el treball de part té una repercussió directe en el benestar del nadó, que es mesura a través dels patrons del registre cardiotocogràfic.


Foto: Hospital de Mollet / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault


La Regidoria de Salut Pública ha informat que l'espai d'esbarjo per a gossos, el correcan, ubicat al camí de la Granja torna a estar obert després que es tanqués com a mesura preventiva a causa de la Covid-19.

Tot i la seva reapertura als gossos, des del departament municipal s'informa de noves normes d'utilització en període de pandèmia.

Les recomanacions són les de no entrar si els propietaris de gossos es troben malament, si tenen diagnosticada la malaltia de la Covid-19 o si s'ha d'estar en casa per aïllament.

A més, es recomana rentar-se les mans en sortir de casa i quan es torni de fer ús del correcan. Tanmateix, no es podrà accdedir si no es poden mantenir les distàncies de seguretat (també la del gos amb la resta de persones). L'ús de la mascarta està recomanat a les instal·lacions i la Regidoria afegeix també que caldrà netejar les potes, la cara i la cua del gos al tornar a casa.

Santa Perpètua ha entrat aquest dilluns en Fase 1 de desconfinament progressiu.

 

Foto: propietaries de gossos a la plaça de la Vila / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault