hola

El Centre Cívic el Vapor va acollir el divendres 7 de juny l’acte de lliurament de diplomes dels projectes de diversificació curricular.

Un total de 54 alumnes dels Instituts Rovira-Forns i Estela Ibèrica han participat en aquesta iniciativa de suport a joves en risc d'abandonament escolar prematur. El programa, amb una atenció individualitzada, afavoreixi la integració escolar per tal d'assolir les capacitats i les competències bàsiques per acreditar l'Educació Secundària Obligatòria.

A través dels programes Experimenta, Supera’t, Faig i Orienta’t, l'Ajuntament de Santa Perpètua, posa a disposició dels instituts un espai on l’alumnat pugui fer un aprenentatge prelaboral i treballar el currículum escolar en un entorn diferent, posant a l'abast del professorat recursos educatius específics.

Aquest curs el programa Experimenta ha comptat amb 14 joves participants de l’Institut Rovira-Forns que ha dut a termes pràctiques a empreses i serveis municipals com tallers d’automòbil i mecànic, escoles i escoles bressol municipals, o centres veterinaris i estètics, entre d’altres.

Els 12 alumnes participants de l’Institut Estela Ibèrica del programa Supera’t ha fet pràctiques a les Escoles Bressol i escoles del municipi donant suport a tasques de consergeria i secretaria i de cura dels infants. També s’han format al Restaurant Granja Soldevila i a serveis municipals com el d’esports i d’educació.

Alumnat del projecte Faig i Orienta’t, un total de 28 joves dels dos instituts del municipi, han realitzat tallers de restauració de mobles i marqueteria, videoblog, cuina i mosso de quadra. A l’acte van assistir l’alumnat participants i els seus familiars, empreses i entitats col·laboradores, la inspectora d’educació corresponent a l’àrea de Santa Perpètua, Roser Canals, professorat dels instituts, el regidor d’Educació, Antonio Egea i alcaldessa, Isabel Garcia.

El regidor Antonio Egea va expressar que per l’Ajuntament de Santa Perpètua els projectes que s’ofereixen «mimem i cuiden l’alumnat perquè ara no en sou conscients, però el temps passa molt ràpid i les oportunitats tenen el seu moment».

Per la seva part, l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va expressar que aquests projectes són dels més importants que es realitzen al municipi perquè l’educació i el compromís amb la formació ha d’estar sempre present.


Foto: Alumnat i representats municipals i dels centres educatius / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]

Educació proposa xerrades telemàtiques per a famílies
22 Mar 2024 14:02 - RedaccióEducació proposa xerrades telemàtiques per a famílies

La Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua ofereix a les famílies un nou cicle de xerrades [ ... ]