hola

Gairebé una trentena de persones va participar a la segona edició de la passejada popular que va cloure la programació del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones. L'activitat es va celebrar l'1 de juny coincidint amb la XXII Festa de l'Esport i va començar i finalitzar al Pavelló Municipal.

La Regidoria d'Igualtat, amb la col·laboració d'altres serveis municipals, ha programat exposicions, xerrades i classes gratuïtes per a la salut de les dones a la Xarxa de Centres Cívics.

El cap de l'Àrea de Ciutadania i Promoció Local, Dani Novo, ha destacat que en aquesta segona edició de la programació amb motiu del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones s'han implicat les regidories d'Igualtat, Salut i Esports. També ha valorat que la passejada popular s'hagi programat coincidint amb la Festa de l'Esport.

Novo ha destacat que la passejada estava oberta a tothom i que totes les activitats de la programació han comptat amb una bona participació. El cap de l'Àrea de Ciutadania i Promoció Local ha apostat per implicar a més departaments municipals en la programació i augmentar mica en mica les activitats.

El Centre Cívic El Vapor acull fins al 21 de juny l'exposició 'Paper de dona' a càrrec de Balís Catmí. dins de la programació del Dia Internacional de la Salut de les Dones, que ha comptat amb una desena d'activitats. La mostra està formada per diverses peces fetes amb la tècnica de collage en paper. Catmí és una artista vallesana que té com a eix central de la seva obra la dona i el seu món.

Xerrades

La Biblioteca Josep Jardí va acollir el dimecres 29 de maig a la tarda la xerrada Embaràs, part i criança respectats. Aquesta activitat s’emmarcava dins de la programació del Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones que es va comemmorar dimarts dia 28 . Una vintena de persones van atendre a les explicacions i argumentacions que la doctora en Antropologia i experta en gènere i salut, Serena Brigidi, va donar sobre la violència obstètrica. Segons Brigidi la violència obstètrica es defineix com a violència de gènere, passa pel cos de les dones i implica la falta d’informació i de consentiment i la impossibilitat de decidir sobre els seus processos reproductius. Brigidi va fer un recorregut sobre la imatge del part que s’ha mostrat i es mostra a les pel·lícules, les sèries de televisió o els videojocs. També va posar èmfasi en que la violència obstètrica és un problema de tota la societat i no només dels professionals de la salut. Va recordar la importància de parlar del part com a part de la sexualitat de la dona en tots els àmbits i especialment, en l’educatiu, per tal de canviar aquest model. L’acte va comptar amb la presència de la regidora de Salut en funcions, Carmen Aguirre, que va donar pas a la conferenciant destacant la seva tasca com a activivista pel part respectat.


Foto: Alguns dels participants a la passejada recollint un obsequi a l'arribada al Pavelló / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]