hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua subvencionarà aquest exercici 2019 cinc projectes de cooperació al desenvolupament presentats per quatre organitzacions no governamentals (ONG) i entitats i associacions sense afany de lucre. La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional destinarà 80.000 euros aquest exercici.


Concretament, Alkaria ha obtingut subvenció per a dos projectes. Un és la tercera fase de l’Espai educatiu solidaritat i cooperació a l’assentament informal Ibrahim Taleb (Líban) dotat amb 22.312,87 euros. D’aquesta manera es donarà continuïtat al projecte encetat fa dos anys i que ha beneficiat uns 80 infants refugiats la majoria sirians, però també refugiats d’altres països.

L’altre projecte de l’ONG Alkaria que ha obtingut subvenció municipal és un per reforçar l’apoderament socio-econòmic i educatiu de les dones al departament de Velingara (Senegal) amb 16.429,25 euros. Alkaria acompanya les dones a associar-se i a endegar iniciatives econòmiques de caire cooperativista per desenvolupar de forma solidària accions agrícoles i socials, segons ha informat la Regidoria de Solidaritat.

SPSolidària ha rebut subvenció per un projecte a realitzar als campaments de refugiats del Sàhara. Es tracta del projecte de Centre materno-infantil de Tifariti a la wilaya de Smara pel qual tindrà 29.066,02 euros. Aquest centre donarà atenció integral a les dones embarassades i al nadons a més de realitzar tallers d’ajuda i orientació a les mares i de planificació familiar. Aquest projecte ha estat un encàrrec fet per l’Ajuntament de Santa Perpètua a l’entitat amb motiu de l’experiència de SPSolidària amb projectes sanitaris similars a l’Àfrica i perquè SPSolidària fa 21 anys que organitza amb la subvenció de l’Ajuntament de Santa Perpètua les colònies d’estiu per als infants sahrauís Vacances en pau.

Una altra entitat que ha rebut subvenció és ASPERPOL, l’associació cultural i esportiva perpetuenca de policies, que tindrà 8.083,37 euros per instal·lar un equip fotovoltaic a l’escola de Jarra Sukuta (Gàmbia), aportar material escolar i formar una professora.

El cinquè projecte és de la Fundación Vicente Ferrer, Impulsant el dret a l’educació a Anantapur (Índia) que posa a disposició de 152 infants bicicletes per anar a l’escola des dels seus nuclis rurals. La subvenció és de 4.108,49 euros.


Foto: Brigada d'Alkaria al Líban / Alkaria

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]