hola

El Ple Municipal va aprovar ahir una modificació dels estatuts del Consorci urbanístic per al desenvolupament del sector residencial Can Filuà i el pressupost anual d’aquest organisme que ascendeix a un total de 40.880 euros.

El Ple també va aprovar una modificació de crèdits  per un import de 281.383,60 euros, procedents de la venda de parcel·les al barri. En total, juntament amb un romanent de tresoreria de 341.824,52 euros, el Consorci disposa de 664.088,12 euros per executar projectes.

Entre les actuacions previstes, destaca la construcció d’un dipòsit de laminació, dotat amb un import de 234.370,39 euros. Aquesta és una infraestructura imprescindible per al creixement futur de Can Filuà que garantirà la qualitat del clavegueram un cop s’hagi construït la totalitat del barri, segons han apuntat els serveis municipals d’Urbanisme que han afegit que properament es licitarà aquesta actuació. El pressupost també preveu la segona fase de la plaça de la República, actuació que es preveu iniciar a final d’aquest any, dotada amb 120.000 euros i que inclou la redacció del projecte i les obres d’aquest espai.

La modificació dels estatuts de l’organisme tenen per objectiu agilitzar els procediments i els òrgans de govern a la situació d’adscripció del Consorci a l’Ajuntament de Santa Perpètua i a millorar l’operativitat de funcionament ordinari del proper organisme.

El Consorci Urbanístic per al Desenvolupament del Sector Residencial Can Filuà està format per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda i l’Institut Català del Sòl (Incasòl). L’organisme es va constituir al novembre de 2005 com a entitat urbanística especial dotada de la condició d’administració actuant, amb l’objectiu del desenvolupament urbanístic d’aquest sector residencial, declarat sector d’urbanització prioritària.

El tinent d'alcaldia de Presidència i Desenvolupament Local, Joan Alcántara, va explicar que els canvis en els estatuts i l'aprovació del pressupost del Consorci de Can Filuà ha de permetre la urbanització bàsica i que pugui créixer el parc d'habitatges previst.

El regidor de la CUP, Salvador Alemany, va tornar a demanar que els habitatges que es puguin construir a Can Filuà siguin de lloguer assequible i de propietat municipal.

Joan Alcántara es va mostrar d'acord amb aquesta idea, i va afegir que s'està discutint dins del consorci que una parcel·la sigui de lloguer assequible.

Els punts de la modificació dels estatuts del Consorci urbanístic per al desenvolupament del sector residencial Can Filuà i el pressupost de 2019 van ser aprovat amb els vots a favor d'ICV, PSC i ERC-MES i l'abstenció de C,s i CUP. El punt sobre l'expedient de modificació de crèdit del consorci va comptar amb els vots d'ICV i PSC i les abstencions d'ERC-MES, C,s i CUP.

 

Foto: La segona fase de la plaça de la República serà una de les actuacions / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]