hola

La Regidoria de Convivència i Ciutadania s’ha sumat a la commemoració del Dia internacional del poble gitano, que té lloc aquest dilluns 8 d’abril.

“Ens sumem d’una forma visual, donant veu a la riquesa de la cultura gitana i els seus valors a través del llibre de Gitana, on la veïna de Santa Perpètua Isabel Heredia ens argumenta la seva història”, ha explicat el regidor de Convivència i Ciutadania, Sergi Hernández. El llibre Gitana forma part del programa Biblioteca Humana que desenvolupa la Regidoria conjuntament amb la Biblioteca Josep Jardí. L’entrevista a Isabel Heredia es pot veure al canal de youtube de l’Ajuntament de Santa Perpètua (SPMComunicació).

El regidor de Convivència i Ciutadania, Sergi Hernández, ha destacat que la iniciativa vol “apropar-nos a una cultura rica, diversa i a uns valors que formen part de la cultura del nostre país i que ens connecten amb un poble que té molt a oferir i que està present en el dia a dia”.

Actualment els gitanos representen la minoria ètnica més nombrosa a Europa amb uns 10 milions de persones repartides per diferents països i Espanya és un dels estats on més hi viuen. Concretament representen entre l’1’6% i el 2,1% el que significa entre 600.000 i 970.000 persones, segons ha apuntat la Regidoria de Convivència. El dia 8 d’abril és la data escollida l’any 1971 a nivell internacional per retre homenatge a les persones gitanes que van patir i pateixen discriminació. Va ser durant la celebració del primer Congrés Internacional Gitano que va tenir lloc a Londres el 1971 on a més a més d’escollir el Dia Internacional es van consensuar altres símbols del poble gitano com són l’himne i la bandera.


Foto: Entrevista a Isabel Heredia en el canal de youtube de l'Ajuntament / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]