hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda s'ha sumat al Pacte contra la segregació escolar, promogut pel Síndic de Greuges en col·laboració amb el Departament d'Educació de la Generalitat. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor d'Educació, Antonio Egea, van participar dilluns 18 de març a l'acte de signatura de l'acord que va tenir lloc al Parlament de Catalunya.

El document inclou trenta actuacions i cent vuitanta-nou mesures concretes en nou àmbits. Entre les propostes, el Pacte preveu un nou decret d'admissió de l'alumnat per al curs vinent, amb mesures específiques per combatre la segregació, com ara l'establiment d'una proporció màxima d'alumnat amb necessitats educatives específiques per centres d'una mateixa zona, la limitació de l'escolarització de matrícula viva a centres d'alta complexitat o la creació d'una oficina virtual d'escolarització. També es proposa promoure garanties de gratuïtat real per a l'alumnat socialment desfavorit i graduar el finançament públic dels centres en funció de la coresponsabilitat en l'escolarització equilibrada d'alumnat

Totes les propostes estan adreçades al conjunt de centres que integren el Servei d’Educació de Catalunya i parteixen de la necessitat d’incrementar el pressupost en educació entorn del 6% del PIB, d’acord amb el que estableix la LEC.

El Consistori perpetuenc s'ha compromès a contribuir, en col·laboració amb el Departament d'Educació, a l'aplicació de les mesures contingudes en el Pacte i a participar en les reunions de seguiment quan abordin aspectes relacionats amb l'àmbit competencial de les administracions locals o amb el mateix municipi.

Més de 100 ajuntaments han signat el document, que s'ha presentat dos anys després que el Síndic de Greuges fes públic un doble informe monogràfic sobre el fenomen de la segregació escolar i posés sobre la taula la necessitat d’arribar a un acord i compromís de país per combatre’l. Des d'aleshores, el Síndic en col·laboració amb el Departament ha treballat amb la voluntat de promoure polítiques de lluita contra la segregació escolar des de la coresponsabilitat dels diferents actors que intervenen en l'àmbit educatiu.


Foto: Signants del Pacte contra la segregació escolar / Generalitat de Catalunya

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]