hola

Salut Pública i Benestar Social van assistir a l’acte Declaració de Ciutats europees pel Dret a Morir dignament que va tenir lloc a l’oficina de la Unió Europea a Barcelona. L’acord versa sobre els drets de la ciutadania al final de la vida i el benefici de fer el Document de voluntats anticipades.

Els grups municipals van donar suport a una proposició de suport al dret de morir dignament al Ple del 26 d'abril de 2018. Per donar continuïtat a l’arcord, les regidores de Salut Pública i Benestar Social van assistir a una jornada formativa impartida per l’associació Dret a morir dignament de Catalunya. Aquesta entitat defensa la llibertat de tota persona a decidir el moment i la manera de finalitzar la vida, especialment quan es pateix un deteriorament irreversible i un sofriment insuportable.

La proposició aprovada declarava que l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda reconeix el dret social de tota la ciutadania de morir dignament i ho concretava, entre d'altres, en els següents acords: la formació de les treballadores i treballadors municipals sobre els drets de la ciutadania al final de la vida i el benefici de fer el Document de Voluntats Anticipades (DVA); divulgar l'acord, així com el DVA, i impulsar xerrades informatives i activitats a centres assistencials, educatius i culturals dependents de l’administració pública, campanyes en els mitjans de comunicació municipals i edició de pamflets o tríptics, que estaran disponibles als punts d’informació municipals; i instar el Parlament i la Generalitat de Catalunya a simplificar el tràmit del DVA per tal d’oferir a la ciutadania la possibilitat de signar el document davant d’un funcionari públic municipal.


Foto: Material informatiu sobre el dret a morir dignament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]