hola

La Marató de Sang 2019 celebrada ahir a Santa Perpètua ha marcat un rècord ja que es van registrar 207 donacions de sang i disset de plasma i si es comptabilitzen totes les persones que es van atansar amb la intenció de fer l'acció solidària van ser 256.

El Banc de Sang i Teixits de Catalunya amb la col·laboració de la Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua van organitzar un any més aquesta Marató de sang.

La xifra de 200 donacions no s'assolia des de 2011 quan es van registrar 201 i les 207 d'ahir suposen un rècord històric. Una de les novetats d'aquest any ha estat la campanya publicitària sota el lema 'Tu sí que ets important' i que inclou la imatge de persones de Santa Perpètua que animen a fer-se donant de sang etiquetats com #sangfluencer. L’organització ha escollit a deu persones conegudes al municipi per la seva feina o per formar part d’entitats que ja són donants de sang des de fa molt de temps i que han decidit cedir la seva imatge per als dos cartells que s’han fet per animar a la participació. Des del Banc de Sang i Teixits s'apunta que potser aquesta és una de les raons de l'augment de donacions. L'any passat van ser 121.

Aquest any un 15% dels donants eren nou donants, una xifra que es considera molt positiva des de l'organització ja que vol dir que cada cop hi ha més persones disposades a donar sang.

El tècnic de promoció del Banc de Sang i Teixits, Arnau Maspons, està molt satisfet amb les xifres de donacions assolides ahir a la Marató de Santa Perpètua.Maspons comenta que potser els cartells amb persones de la ciutat ha animat a d'altres perpetuencs a participar a la Marató d'aquest any i ha destacat la campanya personal que han fet les deu persones #sangfluencers.


Foto: La Granja Espai Cultural va acollir la marató / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El MTIV rep l'acreditació de Punt d'Informació Turística del Vallès Occidental
18 Mar 2024 13:52 - RedaccióEl MTIV rep l'acreditació de Punt d'Informació Turística del Vallès Occidental

El Museu del Treball i la Industria Viva (MTIV) de Santa Perpètua ha rebut el certificat acreditatiu [ ... ]

Més de 300 automòbils i 75 expositors participen a la XX Llotja de Vehicles Antics i Clàssics
18 Mar 2024 12:45 - RedaccióMés de 300 automòbils i 75 expositors participen a la XX Llotja de Vehicles Antics i Clàssics

Més de 300 vehicles i 75 expositors van participar aquest dissabte 16 de març en la vintena edició [ ... ]

L'aparcament de la Porxada dels Drets Humans disposarà d'un accés des del carrer de Puig i Cadafalch
15 Mar 2024 12:00 - RedaccióL'aparcament de la Porxada dels Drets Humans disposarà d'un accés des del carrer de Puig i Cadafalch

L'aparcament de la Porxada dels Drets Humans tindrà accés d'entrada i sortida de vehicles pel carrer [ ... ]