hola

L’Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) organitza la vuitena edició de la Setmana del Consum coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Consumidores, que es commemora aquest divendres 15 de març. Una de les activitats de la programació és l’exposició 'Lidera el teu consum. Ciutadà actiu, consumidor responsable', que es podrà visitar fins demà 15 de març al Centre Cívic El Vapor.

La mostra, cedida per la Diputació de Barcelona, pretén ser una reflexió sobre tots els aspectes de la nostra vida com a persones consumidores i alhora proporcionar la informació i les eines necessàries per a consumir responsablement.Ofereix al visitant la possibilitat de conèixer els drets i deures i els diferents aspectes que influeixen en les nostres decisions com a persones consumidores, per tenir la seguretat de que fem un consum responsable i que sabem gestionar bé les dificultats que puguin sorgir.

Avui dijous dia 14 l’OMIC itinerant ha visitat el Centre Cívic El Vapor  i el 15 de març la Granja Soldevila acollirà a partir de les 10 hores un taller consultori obert sobre consum on es resoldran dubtes sobre problemes amb operadores de telefonia o assegurances, entre d’altres serveis.

La vuitena edició de la Setmana del Consum es complementa amb recomanacions sobre consum a Ràdio Santa Perpètua i la publicació d’una revista, InfoConsum, adreçada a comerciants que es distribuirà durant aquests dies. La publicació compta amb la col·laboració de les regidories de Comerç i Comunicació i inclou consells i recomanacions als comerciants davant de temes relacionats amb els clients i recorda normatives que afecten als botiguers així com altres aspectes o recursos dels quals disposen. La regidora de Consum, Carmen Aguirre, ha explicat que la voluntat és “resoldre dubtes, informar el comerciant de la normativa de consum que han de tenir en compte i donar-los recomanacions per evitar situacions de conflicte amb els consumidors”. Els comerciants podran fer les seves aportacions de temes a tractar o d’altres consultes que podran fer arribar a la Regidoria de Consum a través del mail omic@staperpetua.cat.


Foto: Imatge d'arxiu de l'esposició Lidera el teu consum / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]