hola

El grup jove de SPSolidària Kanji ha començat el 2019 amb l’objectiu de muntar una brigada de treball que viatjarà als campaments de refugiats sahrauís durant el darrer trimestre de l’any.

La idea inicial del projecte és aportar als campaments de refugiats materials fungibles, petit instrumental i medicaments per als dispensaris dels campaments, però la part més important del projecte és la dels voluntaris i voluntàries que aprendran a treballar en situacions sanitàries amb recursos escassos.

Kanji ha iniciat ara un primer seminari de formació adreçat a les persones interessades que, com a requisit, han de ser professionals de la branca de la salut. Com que la brigada jove està pensada per una dotzena de professionals sanitaris, es preveu realitzar un procés de selecció així com una formació específica. L’ONGD SPSolidària ha anunciat que cercarà finançament extern per adquirir tan els materials i instrumental com els medicaments que es puguin transportar fins als campaments de refugiats sahrauís d’Algèria.

Fátima Dukuré, membre de Kanji, ha explicat que el projecte ara comença a gestar-se però que serà molt diferent al que va dur a terme el grup al 2017 a Senegal perquè les necessitats sanitàries són molt diferents. Dukuré ha apuntat que fer un projecte de codesenvolupament requereix d'una formació prèvia per saber quins són els objectius i què i amb qui es farà el projecte. Per aquest motiu, des de SPSolidària es farà una formació.

Un dels gran objectius d'aquest nou projecte per al professional sanitari català serà veure a través dels professionals sahrauís com fan la seva feina amb pocs recursos de materials. Fátima Dukuré considera aquest punt un dels més atractius del nou projecte.

La membre de Kanji Fátima Dukuré ha explicat que actualment s'està en la fase de definició i redacció del projecte i ha avançat que en un mes es podrà començar a convocar les persones interessades per fer la formació després de l'estiu i el viatge a la tardor.


Foto: Primera brigada Kanji a un projecte al senegal en el 2017 / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]