hola

Aquest curs 2018-19 l'Escola Bernat de Mogoda ha incorporat el projecte de robòtica al 100% a les aules d’educació infantil i primària i ha adquirit 45 Bee Bots i sis tablets. L'AMPA del centre educatiu ha col·laborat en l'adquisició d'aquests petits dispositius que permet a l'alumnat treballar en equip, ser creatiu, fomentar el raonament lògic i estructurar el pensament.

Els escolars programen el moviment del robot amb els comandaments (endavant, endarrere, gir a la dreta i gir a l’esquerra), creant una seqüenciació d’ordres per tal que el Bee-bot arribi allà on se li hagi demanat. Totes les classes compten amb diferents robots adequant-se en complexitat a les seves edats. A partir de tercer de Primària també compten amb tablets que complementen el projecte.

Aquest petit robot és una bona eina per a l’ensenyament de seqüències, programació, estimacions i lateralitats, per aprendre girs, el llenguatge direccional, lletres, números, o per resoldre problemes, entre d’altres conceptes. La directora de l'Escola Bernat de Mogoda, Mariola Fernández, ha explicat que aquest projecte té l’objectiu de reforçar i ajudar a consolidar els diferents continguts curriculars de manera transversal i afegeix que "és molt motivador per l'alumnat i els engresca per reforçar el treball de continguts de totes les àrees d’aprenentatge, llenguatge, matemàtiques, o medi".

Fernández ha explicat que la inversió ha estat important en l'adquisició d'aquests dispositius i ha agraït que una part hagi estat finançada per l'AMPA de l'escola ja que la intenció del centre ha estat d'implantar al cent per cent aquest programa. També ha avançat que demanarà la col·laboració de l'entitat per implantar la programació Lego.

Per la seva part, el president de l'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda, Pedro Téllez, ha manifestat que l'entitat ha realitzat un esforç per adquirir una part d'aquests dispositius en benefici de tots els escolars i ha fet una crida a les famílies que encara no són sòcies de l'Ampa a adherir-se ja que això permetrà disposar de més recursos per realitzar més col·laboracions.
Actualment un 69% de les famílies estan associades a l'Ampa.


Foto: Alumnat de quart de Primària de l'Escola Bernat de Mogoda amb un bee bot / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]