hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda, Isabel Garcia, s'ha reunit amb el coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya, Pere Macias i la directora de Renfe Catalunya, Maite Castillo, per tractar qüestions que afecten a infraestructures i serveis ferroviaris al nostre municipi.

A la trobada, que va tenir lloc el 21 de gener, també va participar el sotsdirector d’operacions Nord-est d’Adif, Carlos Quingles, i altres tècnics de Renfe i Adif.

La primera edil, acompany­ada del director de l’Àrea de Presidència i Desenvolupament Local, Eduard Jiménez, va presentar un breu informe sobre infraestructures i serveis com la nova estació a la Granja Soldevila, l’augment de servei a la línia R8 i els seus intercanviadors, la Terminal de Mercaderies de la Llagosta i el desdoblament de la R3 amb la proposta de bypass per fer un intercanviador R3-R8.

L’alcaldessa ha explicat que durant la reunió “ens van confirmar la propera adjudicació de les obres de la nova estació de la R8 al municipi, un cop superat un llarg procés amb molt licitadors interessats”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha assenyalat que van insistir en la necessitat d’augmentar la freqüència dels serveis i que es va contrastar que el tema dels serveis depenen pròpiament de la Generalitat, a qui s’adreçarà la petició.

Pel que fa al desdoblament de la línia R3, i les diverses propostes que en aquest sentit hi ha sobre la taula per part del Ministeri de Foment, la Generalitat i els ajuntaments, Isabel Garcia ha explicat que es va manifestar que, en el marc del Pla de Rodalies, es mantindrà l’objectiu del desdoblament i l’augment de la capacitat de la R3. Alhora, la primera edil ha explicat que es va reconèixer que el tram comprès entre Montcada Bifurcació i Mollet-Santa Rosa, en el qual està l’estació de la Florida, presenta especials dificultats i és per aquest motiu que el Pla contemplarà la realització d’una anàlisi d’alternatives més aprofundit, al qual es convidarà i hi haurà participació dels municipis afectats. “En tot cas, es va comentar que la prioritat del Pla serà augmentar la capacitat de transport i això difícilment és compatible amb la supressió de línies i estacions”, ha asseny­alat l’alcaldessa.


Foto: L'Ajuntament defensa un traçat alternatiu per al desdoblament de la R3 al seu pas per la Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves
10 Jul 2020 10:32 - RedaccióEl Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves

El Servei de Comunicació ha participat aquests dies a les activitats de lleure a l'estiu de l'Ajuntament [ ... ]

L'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana
10 Jul 2020 10:15 - RedaccióL'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana

L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona ha reobert les portes de l’Oficina [ ... ]

L'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat
09 Jul 2020 12:24 - RedaccióL'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat

A partir d’avui les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta [ ... ]