hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda manté obert fins demà divendres el termini de votacions als projectes dels pressupostos participatius en el marc de la campanya 'Proposa i decideix en inversions municipals'.

La ciutadania pot escollir entre els deu projectes presentats pel veïnat del municipi i validats d'acord a les bases de la convocatòria i votar els dos que més li agradin, en els àmbits del medi ambient i del patrimoni històric i cultural, respectivament.

El Consistori ha previst un sistema electrònic de votacions mitjançant el portal digital de participació ciutadana, gestionat per l'empresa Civiciti. Per poder votar, cal registrar-se amb una adreça de correu electrònica i amb el número de DNI.

Per facilitar la participació, també s'ofereix la possibilitat de realitzar les votacions de manera presencial amb suport de personal als centres cívics El Vapor i Can Folguera. Per fer-ho, caldrà aportar el número de DNI. Les votacions presencials també es poden fer entre aquest dilluns 10 de desembre i el dia 21 d'aquest mes, de dilluns a dissabte de 17 a 20 hores, al Centre Cívic Can Folguera; i dimarts, dimecres i dijous, de 9.30 a 12.30 hores al Centre Cívic El Vapor.

Les votacions són obertes a totes les persones empadronades a Santa Perpètua que tinguin més de 16 anys abans del 30 de novembre de 2018.

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha posat 200.000 euros del pressupost municipal d'inversions a disposició de la ciutadania per tal que, a través d'aquesta votació popular, decideixi la prioritat de les actuacions. Al procés de presentació de propostes, es van presentar un total de 34, de les quals inicialment la comissió tècnica municipal encarregada va validar inicialment disset, que després de valorar econòmicament i fusionar propostes similars, van quedat en deu.

De l'àmbit del patrimoni històric i cultural, es podrà triar entre sis propostes. La il·luminació nocturna del passatge de la Rectoria; la millora de l’accessibilitat del forn Romà; la reparació integral de la font del pati del Casal d’Avis de la plaça de la Vila; la construcció d’un lavabo accessible a la sala polivalent del Centre Cívic La Florida; la instal·lació de cortines, d’un projector i d’una pantalla penjant al mateix equipament; i l’inici de les excavacions de la segona fase de les obres de Santiga.

Pel que fa al medi ambient, la ciutadania podrà triar una de les quatre propostes finalistes i que tenen a veure amb la construcció d’un sistema de filtres per evitar que les tovalloletes surtin a la riera de Caldes; la millora del camí d’accés i la connectivitat al Castell de Can Taió; la instal·lació d’aparcaments de bicicletes a diversos punts de la població; i la creació d’un camí per a vianants de connexió entre Torreferrussa i el parc dels Plataners.


Foto: Santa Perpètua / Ajuntament

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]