hola

Tallers per a totes les edats, dues exposicions i una passejada formen la programació del Dia de la riera, que tindrà lloc aquest diumenge 16 de desembre de 10 a 14 hores a Palau-solità i Plegamans.

Un grup de ciutadans i ciutadanes de La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui impulsen aquesta jornada en el marc del programa Viu la Riera amb l’objectiu principal de gaudir de l’entorn mentre s’aprèn a valorar-lo i estimar-lo. “Creiem que el Dia de la Riera és una jornada molt important per conscienciar sobre la importància dels nostres rius a tota la població però a part d’aquesta jornada portem a terme moltes més accions”, expliquen des del projecte.

L'activitat col·labora amb la Marató de TV3 i constarà de tallers de mini testos fets amb canya, sobre la fauna de la riera i de caixes niu, extracció de canya americana i plantació d’arbres i arbustos de ribera i dues exposicions fotogràfiques dedicades a les deixalles i abocaments il·legals que encara hi ha a la riera i sobre la visió de la riera de la ciutadania de Palau formen la programació que es desenvoluparà a la Ronda Verda de la localitat veïna, entre el CAP i l’Espai Jove l’Escorxador. També tindrà lloc una passejada per la riera per descobrir la seva biodiversitat descobrint plantes singulars i invasores, macroinvertebrats i moltes altres espècies. L'activitat estava prevista per al 18 de novembre però es va haver de suspendre a causa de la pluja.

El projecte Viu la Riera va néixer amb l’objectiu de facilitar la participació ciutadana en la rehabilitació dels espais fluvials. La celebració anual del Dia de la Riera va ser un dels acords polítics signats pels ajuntaments de la Llagosta, Santa Perpètua, Palau i Caldes de Montbui un cop va finalitzar el procés participatiu impulsat per la UIC Barcelona School of Architecture i l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona amb el suport de RecerCaixa i la col·laboració de l’ACUP.

Més informació al web del programa Viu la Riera / L'Informatiu
0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]