hola

Un 81,2% de la ciutadania del municipi està satisfeta de viure a Santa Perpètua, segons revelen els resultats de l’enquesta de valoració de la gestió i dels serveis municipals encarregada per l’Ajuntament de Santa Perpètua a l’empresa GESOP.

Un total de 400 persones van participar en aquesta consulta telefònica que es va realitzar del 5 al 7 de no­vembre. Els problemes relacionats amb el transport públic són els que més preocupen a la ciutadania que valora especialment del municipi els seus parcs i espais verds, la qualitat de vida i la seguretat. Les persones enquestades aproven amb una nota mitjana de 6,2 l’actuació de l’Ajuntament i valoren amb un 7,8 l’atenció rebuda a les diferents dependències municipals. La futura estació de Rodalies de la línia R8 i el programa d’impuls del vehicle elèctric són els projectes més coneguts i valorats. L’Informatiu es reafirma com a mitjà de comunicació de referència.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, s’ha mostrat satisfeta amb els resultats i ha felicitat i agraït la feina de l’Equip de Govern i de tota la plantilla de la Corporació que “ofereixen un tracte excel·lent a la ciutadania i mostren una gran professionalitat dia rere dia”. L’alcaldessa ha explicat que “hem de continuar millorant i per això l’enquesta també ens dona pistes de per on hem de continuar treballant i reforçant els serveis que oferim”. “Estudiarem en profunditat totes les dades i prenem nota per tal d’adaptar els serveis i les polítiques a les mancances i necessitats detectades”, ha afegit.

L’enquesta indica la satisfacció ciutadana i detalla que un 81,2% dels enquestats se sent satisfet de viure al municipi, un 61,4% considera que la ciutat ha millorat en els darrers dos anys i un 56,6% creu que millora els dos propers. A més, un 93,6% de les persones entrevistades han mencionat algun aspecte positiu del municipi. Com a element més asseny­alat, un 40,4% ha destacat que el millor de viure a Santa Perpètua són els parcs, els espais verds i l’entorn; també un 28,2% coincideix a valorar la qualitat de vida, la tranquil·litat i la seguretat del municipi, mentre que un 15,7% també considera que Santa Perpètua està ben comunicada i valora la proximitat amb Barcelona. Sobre les problemàtiques, el 27% de les persones enquestades destaquen la mobilitat i el transport públic, mentre que un 13,6% indica la seguretat i un 10,9% la brutícia.

La gestió municipal rep un 6,2

La ciutadania valora la gestió municipal amb una nota mitjana de 6,2. En aquest sentit, gairebé el 50% de les persones entrevistades la valora amb un 7 o més, mentre que un 15,1% li posa una nota inferior a l’aprovat. Tots els àmbits de gestió consultats superen el 6,5 sobre 10, destacant les escoles bressol municipals i els actes, fires i festes com els més ben valorats.
Les persones enquestades també valoren amb una nota mitjana de 7,8 l’atenció rebuda a les diferents dependències municipals. En aquest sentit, destaca que prop d’un 40% li dona un excel·lent i només un 5,6% la suspèn.

Pel que fa als projectes més coneguts i valorats, encapçalen la llista la futura estació de Rodalies de la R8 a la Granja Soldevila i el programa municipal d’impuls del vehicle elèctric (65% i 8,1). L’Escola Municipal de les Arts (EMA), la rehabilitació del Vapor i la nova il·luminació led són altres dels projectes destacats.

Pel que fa als mitjans de comunicació, el 88,1% de la ciutadania de Santa Perpètua s’informa d’allò que passa al municipi a través de l’Informatiu. A més, un 15,5% de les persones enquestades també fan referència a les diferents xarxes socials municipals i un 6,9% menciona que també s’informa a través de Ràdio Santa Perpètua.

Escenari electoral similar al sorgit al 2015

Les expectatives electorals a sis mesos dels propers comicis municipals mostren un escenari similar al sorgit de les eleccions de 2015. Els resultats de l’enquesta auguren un nou Consistori per al mandat 2019-2023 amb 9-10 regidors per a ICV-Comuns; 5 per a ERC; 2-3 per a C’s i PSC, respectivament; 1-2 per a la CUP; i 0-1 per a la PCCA.

Tots els líders polítics de les sis formacions amb representació al Consistori obtenen l’aprovat. L’alcaldessa, d’ICV, és la líder local més coneguda, amb un 81,3% de les persones enquestades que li donen una valoració de mitjana de 6,7; seguida pels portaveus d’ERC, Pol Altayó, conegut per un 40,9% dels enquestats que el valoren amb un 7; i del PSC, Antonio Egea, amb un 27,3% que el valoren amb un 6,2. Els menys coneguts són Salvador Alemany, de la CUP, amb el 21,2% i valorat amb un 6,5; Francesc Rodríguez, de la PCCA, amb un 20,2 i una valoració de 5,5; i Joan Albalat de C’s amb un 17,2% i un 5,5. 

Podeu consultar l'enquesta en aquest enllaç  


Foto: Imatge de Santa Perpètua / Ajuntament de Santa Perpètua

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves
10 Jul 2020 10:32 - RedaccióEl Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves

El Servei de Comunicació ha participat aquests dies a les activitats de lleure a l'estiu de l'Ajuntament [ ... ]

L'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana
10 Jul 2020 10:15 - RedaccióL'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana

L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona ha reobert les portes de l’Oficina [ ... ]

L'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat
09 Jul 2020 12:24 - RedaccióL'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat

A partir d’avui les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta [ ... ]