hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La Diputació de Barcelona ha concedit un ajut de 200.000 euros per rehabilitar els espais del Celler, l’antesala de la Formatgeria i la Formatgeria de la Granja Soldevila.

La finalitat de les obres és la museïtzació dels espais més emblemàtics de l’edifici des d’un punt de vista de patrimoni cultural arquitectònic. Aquest equipament se sumarà al projecte global del futur museu de la ciutat, que tindrà com a eix central El Vapor Aranyó.

Aquests tres espais són els més vinculats a l’antiga granja de llet, pionera en la patent de llets maternitzades i altres derivats làctics a finals del segle XIX. La Formatgeria, que és on es conservaven els productes de llarga durada, actualment és un espai molt recòndit totalment soterrat, al qual només es pot accedir baixant per unes escales. El projecte de les obres preveu fer l’entrada als espais museïtzats des de l’exterior i a través del Celler. ‘‘El projecte que es va presentar a la Diputació preveu l’adequació d’aquests espais que tenen una patologia difícil de resoldre per les humitats que venen per capil·laritat del subsòl i per transmissió de mitja paret del lateral que està soterrada a la plaça de l’Era. En aquest punt la humitat és molt intensa, fins arribar al 95% dintre el mur’’, ha explicat Teresa Mira, directora de Territori, Sostenibilitat, Estratègies i Comunicació de l’Ajuntament. ‘’Això s’ha d’intentar reparar i no és fàcil perquè aquest tipus de patologies tenen serioses dificultats i hi ha molt poques cases que donin garanties de solucions òptimes però estem buscant pressupostos i provarem una metodologia semblant a la de la reparació de vaixells’’, ha afegit. El projecte també preveu la museïtzació de la capella i el jardí de la Granja Soldevila.

L’Ajuntament preveu comen­çar les obres en breu, treballs que podrien coincidir amb els que s’està realitzant a El Vapor Aranyó. Ambdues actuacions formen part d’un projecte global d’espais museïtzats i turisme a la ciutat, que tindrà per centre dinamitzador el Museu del treball i de la vida productiva d’El Vapor Aranyó però també comptarà amb exposicions permanents a la Granja Soldevila i l’Església de Santiga. El projecte també utilitzarà i senyalitzarà altres espais pedagògics, edificis històrics, jaciments arqueològics i fàbriques industrials actives i desaparegudes, distribuïdes per tot el territori municipal.

El Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020. Aquest ajut de la Unió Europea té l’objectiu de promoure la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural.


Foto: Granja Soldevila / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

A la venda les entrades per al CAM d'any
04 Des 2019 14:30 - RedaccióA la venda les entrades per al CAM d'any

La CAMissió ha posat a la venda les entrades per al CAM d’any. Com és habitual el CAM obrirà les [ ... ]

El Casal Popular organitza un concurs per pintar la persiana de la seva seu
13 Nov 2019 13:52 - RedaccióEl Casal Popular organitza un concurs per pintar la persiana de la seva seu

El Casal Popular Pit Roig organitza un concurs de propostes de grafitis per decidir quin mural es pintarà [ ... ]

Robert Compta és el nou director de l'Escola Els Aigüerols
12 Set 2019 13:30 - RedaccióRobert Compta és el nou director de l'Escola Els Aigüerols

El barceloní Robert Compta establert a Santa Perpètua és el nou director de l’Escola Els Aigüerols [ ... ]