hola

La Diputació de Barcelona ha concedit un ajut de 200.000 euros per rehabilitar els espais del Celler, l’antesala de la Formatgeria i la Formatgeria de la Granja Soldevila.

La finalitat de les obres és la museïtzació dels espais més emblemàtics de l’edifici des d’un punt de vista de patrimoni cultural arquitectònic. Aquest equipament se sumarà al projecte global del futur museu de la ciutat, que tindrà com a eix central El Vapor Aranyó.

Aquests tres espais són els més vinculats a l’antiga granja de llet, pionera en la patent de llets maternitzades i altres derivats làctics a finals del segle XIX. La Formatgeria, que és on es conservaven els productes de llarga durada, actualment és un espai molt recòndit totalment soterrat, al qual només es pot accedir baixant per unes escales. El projecte de les obres preveu fer l’entrada als espais museïtzats des de l’exterior i a través del Celler. ‘‘El projecte que es va presentar a la Diputació preveu l’adequació d’aquests espais que tenen una patologia difícil de resoldre per les humitats que venen per capil·laritat del subsòl i per transmissió de mitja paret del lateral que està soterrada a la plaça de l’Era. En aquest punt la humitat és molt intensa, fins arribar al 95% dintre el mur’’, ha explicat Teresa Mira, directora de Territori, Sostenibilitat, Estratègies i Comunicació de l’Ajuntament. ‘’Això s’ha d’intentar reparar i no és fàcil perquè aquest tipus de patologies tenen serioses dificultats i hi ha molt poques cases que donin garanties de solucions òptimes però estem buscant pressupostos i provarem una metodologia semblant a la de la reparació de vaixells’’, ha afegit. El projecte també preveu la museïtzació de la capella i el jardí de la Granja Soldevila.

L’Ajuntament preveu comen­çar les obres en breu, treballs que podrien coincidir amb els que s’està realitzant a El Vapor Aranyó. Ambdues actuacions formen part d’un projecte global d’espais museïtzats i turisme a la ciutat, que tindrà per centre dinamitzador el Museu del treball i de la vida productiva d’El Vapor Aranyó però també comptarà amb exposicions permanents a la Granja Soldevila i l’Església de Santiga. El projecte també utilitzarà i senyalitzarà altres espais pedagògics, edificis històrics, jaciments arqueològics i fàbriques industrials actives i desaparegudes, distribuïdes per tot el territori municipal.

El Projecte turístic industrial del Vapor Aranyó Centre d’Indústria Viva està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2014-2020. Aquest ajut de la Unió Europea té l’objectiu de promoure la protecció i el desenvolupament del patrimoni natural i cultural.


Foto: Granja Soldevila / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Neix la plataforma 'Santiga No es toca' per defensar el patrimoni natural, històric i cultural del paratge
24 Jul 2020 19:33 - RedaccióNeix la plataforma 'Santiga No es toca' per defensar el patrimoni natural, històric i cultural del paratge

El paratge natural de Santiga ha acollit aquest dijous 23 de juliol la presentació pública de la plataforma [ ... ]

El 27 de juliol s'obre la convocatòria de sol·licituds de subvencions per al comerç local per fer front a la Covid-19
24 Jul 2020 12:29 - RedaccióEl 27 de juliol s'obre la convocatòria de sol·licituds de subvencions per al comerç local per fer front a la Covid-19

L'Ajuntament de Santa Perpètua obre aquest 27 de juliol el termini per a la presentació de sol·licitud [ ... ]

Les matrícules a l’Escola d’Adults es faran del 2 al 9 de setembre
23 Jul 2020 15:55 - RedaccióLes matrícules a l’Escola d’Adults es faran del 2 al 9 de setembre

El Centre de Formació d’Adults (CFA) Can Folguera disposa de places lliures per a la majoria d’ensenyaments [ ... ]