hola

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

La campanya Excuses o Separes? de la Regidoria de Medi Ambient i del Consorci de Residus del Vallès Occidental torna aquest dissabte 1 de desembre a Santa Perpètua i, en el marc de la Fira de Nadal, proposa la possibilitat de participar en un escape room que es desenvoluparà a l'interior del Casal d'avis de la plaça de la Vila.

L’activitat està adreçada a un públic familiar i tindrà una durada aproximada d'una hora durant la qual es convidarà a resoldre enigmes ambientals i caldrà superar un seguit de proves per aconseguir sortir aportant solucions per al futur del planeta. Les persones interessades a participar a l'activitat, que es durà a terme entre les 10 i les 18 hores, s’hauran d’apuntar per grups al punt informatiu que instal·larà la Regidoria de Medi Ambient a la plaça de la Vila. En total es faran set sessions, quatre al matí (10, 11, 12 i 13 hores) i tres a la tarda (15h, 16h i 17 h).

En el marc de la Fira de Nadal, també es veure una exposició itinerant sobre els plàstics, una mostra que pretén la reflexió sobre l’impacte dels plàstics al medi ambient. Adreçada a un públic familiar, permetrà veure des del material que dóna origen al plàstic, el petroli, fins descobrir què se’n fa dels plàstics reciclats i com reduir-los, passant pels impactes que causa al medi ambient.

Durant la jornada, el Consorci, en col·laboració de la Regidoria de Medi Ambient, també instal·larà a la plaça de la Vila un punt informatiu on es resoldran tots aquells dubtes relacionats amb el reciclatge que presenti la ciutadania i es podrà aconseguir un cubell per separar la matèria orgànica a casa.

Les persones que s'hi apropin també tindran la possibilitat de fer una visita virtual amb ulleres 360º al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental, per viure l’experiència d’on va a parar la brossa quan no es recicla correctament.

Set influencers perpetuencs

Set veïns i veïnes de Santa Perpètua participen activament en la campanya Excuses o separes? a través de la seva imatge, consells, i suport als mitjans de comunicació, reforcen el missatge de la campanya. Excuses o separes? vol ser una acció global i integral de conscienciació ciutadana que englobi diferents aspectes del reciclatge i es centra en les fraccions de matèria orgànica, oli, envasos, paper i cartró, vidre i malbaratament alimentari. La campanya, de quatre mesos de durada, va adreçada a la ciutadania que no recicla i pretén contraargumentar les excuses que es donen per no separar correctament els residus.

Josep Maria Margalida, membre del Consell Municipal de Medi Ambient des de la seva creació; Juan Manuel Caro, cantaor i col·laborador de Ràdio Santa Perpètua; Octavi Quero, president de l’Associació de Concessionaris del Mercat Municipal; Marina Ruiz i Anna Oriol, vinculades a entitats juvenils del municipi; Gemma Gurrea, comerciant; i Josep Catarineu, vinculat a les entitats de la Gent Gran i membre de la comissió de Festa Major, són les persones de Santa Perpètua que fa de difusores del missatge en el seu entorn més proper.


Foto: Punt informatiu instal·lat la setmana passada al parc dels Països Catalans / L'informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Urban Dance Studio, amb la col·laboració d'Igualtat, programa demà la festa 'l'Orgull de Santa'
05 Jul 2019 09:46 - RedaccióUrban Dance Studio, amb la col·laboració d'Igualtat, programa demà la festa 'l'Orgull de Santa'

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha elaborat tota una programació al voltant de la campanya Estima com [ ... ]

ASPERPOL organitza demà divendres un festival solidari per recaptar fons per a un projecte a Gàmbia
06 Jun 2019 13:35 - RedaccióASPERPOL organitza demà divendres un festival solidari per recaptar fons per a un projecte a Gàmbia

L’associació cultural i esportiva perpetuenca de policies, ASPERPOL, endega un projecte de cooperació [ ... ]

Les piscines d'estiu són avui i demà gratuïtes per a embarassades, menors de 12 anys i gent gran
27 Jun 2019 11:49 - RedaccióLes piscines d'estiu són avui i demà gratuïtes per a embarassades, menors de 12 anys i gent gran

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha acordat activar mesures excepcionals a les piscines municipals [ ... ]