hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua va recordar ahir i va retre un emotiu homenatge a les víctimes de la violència masclista durant l'acte central de la programació del 25N Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

La Regidoria d'Igualtat i la ciutadania van instal·lar un total de 44 parells de sabates al parc dels Països Catalans per representar i homenatjar les dones assassinades aquest 2018. Malauradament ahir es va comptabilitzar un nou cas i la xifra ha augmentat a les 45 víctimes.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va avançar ahir en el seu discurs institucional del 25N que el Ple Municipal d'aquest dijous aprovarà per unanimitat una proposició que "reafirma el compromís de l'Ajuntament per continuar lluitant contra aquesta xacra social que, enguany, ja s'ha cobrat la vida de 44 dones en el conjunt d'Espanya, 6 d'elles a Catalunya, condemna a milers de dones a viure atemorides i discriminades".

Isabel Garcia va remarcar que és molt important que la lluita continuï sent molt visible i va reclamar a les administracions mantenir i millorar els programes necessaris per combatre aquesta xacra. També va afirmar que "no podem admetre que des de l'àmbit judicial és criminalitzi a les víctimes d'agressions masclistes". Per últim, l'alcaldessa va destacar les importants mobilitzacions feministes que s'han produït al llarg del 2018.

La Regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, va recordar les dones assassinades aquest any i va destacar que aquest 2018 s'ha aprovat el segon Pla d'Igualtat, on "un dels pilars és treballar als instituts". La regidora s'ha mostrat molt satisfeta "del compromís dels joves".

El responsable de l'Oficina d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra de Santa Perpètua, Roger Belloto, va afirmar que el 25N es commemora "una data trista però també una data de compromís social".

Durant l'acte central de commemoració del 25N, Daniela Tigari, va donar lectura del manifest del Dia Internacional per a l'erradicació de la violència masclista que va ser redactat pel grup d'empoderament de dones del SIAD. Daniela Tigari, va manifestar la importància dels moviments feministes que han ajudat a fer visible la lluita contra la violència i va recordar que per a la violència hi ha sortida.

L'actuació de la Companyia Projecte Lilith que, va interpretar l'espectacle Mujer tenía que ser , va tancar l'acte central de la programació amb motiu del 25N.

Manifest 25N

En el manifest del grup de Dones del SIAD, pensen:

- Que els jutges, advocats, fiscals i legisladors, tinguin una formació específica per tractar adequadament els casos de violència masclista. Escurçar els temps per resoldre les denúncies.
- Que cal facilitar la inserció laboral de les dones que han patit violència masclista.
- Que no hi hagi més retallades per impulsar projectes d’ajuda a les dones i els seus fills i filles en situació de violència.
- Implantar a tots els cicles educatius l’educació per a la igualtat i canviar els plans educatius existents perquè siguin realment igualitaris, visibilitzant i donant valor a totes les aportacions de les dones al llarg de la història. Fer tallers de prevenció d’igualtat.
- Que augmentin i es donin suport també a les associacions d’homes implicats en la defensa de la igualtat de gènere perquè cada vegada més homes igualitaris serveixin d’exemple als que no ho són.
- Protegir legalment als fills i filles de les dones maltractades que han patit directament la violència del seu progenitor i crear més punts de trobada per a les visites als menors
- Revisar el llenguatge discriminatori en cançons, publicitat, diccionaris, etc. Tenint especial cura en com es tracta aquest tema a la televisió.
- Realitzar campanyes de sensibilització per potenciar el valor de la dona. Com per exemple: Equiparar realment el salari entre homes i dones. Posant l’accent en l’aportació de la dona a la societat, la història, la ciència, l’art, la cultura, etc. Per això és urgent que la classe política legisli realment en pro dels drets humans perquè això passi.
I per finalitzar volem dir-vos que per a la violència hi ha sortida, pots demanar ajuda, no esperis que ell canviï.


Foto: Daniela Tigari, durant la lectura del manifest del 25N / Txema Gerardo

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves
10 Jul 2020 10:32 - RedaccióEl Servei de Comunicació ha organitza un taller de fotografia amb mòbil durant les activitats de lleure adreçada als joves

El Servei de Comunicació ha participat aquests dies a les activitats de lleure a l'estiu de l'Ajuntament [ ... ]

L'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana
10 Jul 2020 10:15 - RedaccióL'Oficina de Gestió Tributària de la Diputació ha reobert les seves portes aquesta setmana

L’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona ha reobert les portes de l’Oficina [ ... ]

L'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat
09 Jul 2020 12:24 - RedaccióL'ús de la mascareta a la via pública és obligatori a partir d'avui encara que es mantingui la distància de seguretat

A partir d’avui les persones de més de 6 anys estan obligades a l’ús de la mascareta [ ... ]