hola

L’Informatiu, la publicació municipal de l'Ajuntament de Santa Perpètua, ha tornat a apostar per una de les iniciatives més innovadores, inclusives i participatives dedicades a la infància de Santa Perpètua i amb motiu del Dia Mundial dels Drets dels Infants.

La publicació municipal en la seva edició que es distribueix aquest divendres 23 de novembre torna a vestir les seves pàgines de dibuixos fets pels nens i nenes d’entre 4 i 17 anys per tal d’apropar-los l’actualitat del municipi i fer-los partícips.

Durant les darreres dues setmanes, la redacció de l’Informatiu ha treballat de ple recollint les propostes dels infants. Les classes de tercer i de quart de Primària de l’Escola Bernat de Mogoda van participar a la iniciativa a través de l’activitat Dibuixa l’Informatiu, en el marc de la Programació estable a les escoles. Dues redactores es van traslladar a les aules per tal d’explicar als infants el motiu de l’edició especial, repassar l’origen de la Convenció dels Drets dels Infants i compartir amb ells l’actualitat de Santa Perpètua per tal que la poguessin reproduir amb els seus dibuixos.

L’alumnat va mostrar la seva satisfacció per participar en aquesta iniciativa i va esforçar-se per tal d’adaptar les seves creacions a les notícies proposades. En aquest centre escolar es van recollir una vuitantena de dibuixos.

Com a novetat, l’Informatiu va donar la possibilitat a infants i joves d’enviar les seves propostes prèviament al tancament de l’edició. La redacció va compartir amb la ciutadania els diferents temes d’actualitat i així va rebre set propostes diferents, entre elles la portada, la contraportada i la foto de la quinzena. La imatge que il·lustra la portada d’aquesta edició és obra de la jove Alba Gil, de 17 anys d’edat, a qui li agrada dibuixar i per això va decidir contactar amb l’Informatiu. De seguida va trobar interessant la temàtica del 25N, Dia Internacional per a l’erradicació de la violència masclista i el dia de la parada que va instal·lar l’Informatiu a la plaça de la Vila, el 16 de novembre, va fer-nos arribar la seva proposta. “Em va semblar que calia reflexionar sobre el tema i l’opció d’una dona dins d’un rellotge de sorra em va agradar molt”, explicava.

Des de la ciutat de Los Ángeles, va arribar una proposta original i nova per als temes 25N i Dia Internacional dels Drets dels Infants. La perpetuenca Tamara Martín, establerta a aquesta ciutat nord americana, va trobar interessant la iniciativa i s’hi va voler sumar sense dubtar. A través de la xarxa social Instagram va contactar amb l’Informatiu i de seguida va enviar dues propostes que, tot i no estar fetes per un infant, no es van poder rebutjar. Com a il·lustradora professional, Tamara Martín, va enviar una proposta per a la contraportada sobre el tema els drets de l’infants i una altra que, finalment, ha estat foto de la quinzena, sobre el 25N.

D’altra banda, una trentena de dibuixos es van recollir divendres 16 de novembre a la parada que va instal·lar l’Informatiu a la plaça de la Vila amb motiu del Dia Mundial dels drets dels infants. Els nens i nenes van poder dibuixar temes com la castanyada, el procés participatiu Proposa i decideix, activitats de formació ocupacional o tallers per a la igualtat, entre d’altres. La mitjana d’edat dels infants que es van adreçar a la parada va ser de 7 anys i, segons expliquen des de la redacció de l’Informatiu, la qualitat dels dibuixos ha superat la registrada el passat any.


Foto: Estand de l'Informatiu a la plaça de la Vila aquest 16 de novembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Neix la plataforma 'Santiga No es toca' per defensar el patrimoni natural, històric i cultural del paratge
24 Jul 2020 19:33 - RedaccióNeix la plataforma 'Santiga No es toca' per defensar el patrimoni natural, històric i cultural del paratge

El paratge natural de Santiga ha acollit aquest dijous 23 de juliol la presentació pública de la plataforma [ ... ]

El 27 de juliol s'obre la convocatòria de sol·licituds de subvencions per al comerç local per fer front a la Covid-19
24 Jul 2020 12:29 - RedaccióEl 27 de juliol s'obre la convocatòria de sol·licituds de subvencions per al comerç local per fer front a la Covid-19

L'Ajuntament de Santa Perpètua obre aquest 27 de juliol el termini per a la presentació de sol·licitud [ ... ]

Les matrícules a l’Escola d’Adults es faran del 2 al 9 de setembre
23 Jul 2020 15:55 - RedaccióLes matrícules a l’Escola d’Adults es faran del 2 al 9 de setembre

El Centre de Formació d’Adults (CFA) Can Folguera disposa de places lliures per a la majoria d’ensenyaments [ ... ]