hola

L’acte central de la programació del Dia Internacional per l’erradicació de la violència masclista tindrà lloc aquest diumenge 25 de novembre a partir de les 12 del migdia al parc dels Països Catalans.

L’activitat consistirà en la lectura d’un manifest que han redactat les membres del taller de teràpia grupal del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Santa Perpètua i l’actuació de la Companyia Projecte Lilith amb l’escenificació de Mujer tenía que ser.

La regidora d’Igualtat, Sandra Gómez, ha informat que durant l’acte “volem fer un homenatge a les 44 dones assassinades durant aquest any 2018” i ha demanat a la ciutadania que “portin un parell de sabates ja que farem una mena de monument amb 44 parells” per recordar a les víctimes. La regidora també ha destacat que per segona vegada el manifest estarà elaborat per dones del taller del SIAD que “ens mostraran les seves necessitats del dia a dia i les manifestaran”.

Sensibilitzar contra aquesta xacra social que condemna a milers de dones a viure atemorides i discriminades és l’objectiu de la programació del 25N que a Santa Perpètua va arrencar el dilluns 19 de novembre amb les taules informatives que la Regidoria d’Igualtat ha instal·lat als centres d’educació secundària del municipi. Durant tota aquesta setmana, tècniques del Departament han ofert informació sobre el Centre d’Informació i Recursos per la Igualtat (CIRI), sobre violència de gènere i resolt dubtes que han plantejat els i les joves. Els Espais Joves també han elaborat una pancarta reivindicativa del 25N.

Ahir la Regidoria d’Igualtat coincidint amb el mercat setmanal ambulant dels dijous va instal·lar al matí una carpa informativa i, a la tarda, al Centre Cívic Can Folguera va organitzar una xerrada sobre la taxa rosa.


Foto: Acte central de la programació del 25N de l'any passat / Xavi Olivé

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]