hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua iniciarà un nou projecte de cooperació directa als campaments de refugiats sahrauís amb el nom de Promoció de l’economia pública pel desenvolupament social.

Aquest projecte sorgeix del conveni de col·laboració o partenariat que va signar l’Ajuntament amb el Consell de la Daira de Tifarity. L’objectiu del projecte és la construcció d’un espai per al tractament de cereals i llegums que comptarà amb uns molins elèctrics per convertir en farina alguns aliments bàsics per als infants més petits i gent gran.

L’alimentació als campaments arriba de la mà de la Mitja Lluna Roja i ACNUR i gran part és blat. Amb els molins, la intenció és fer pastes o farines que són més fàcils de cuinar, més digestives i més fàcils de menjar. La nova infraestructura serà 100% pública per tal d’assegurar l’accés de tota la població. La gestió serà responsabilitat del consell de la Daira de Tifarity que haurà de garantir un salari als treballadors dels molins i administrar els beneficies en reinversió social i pública. La contractació dels operaris també es farà amb caràcter social, prioritzant a persones o famílies desafavorides econòmicament o socialment més vulnerables i tenint en compte la perspectiva de gènere. El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, ha afirmat que “volem emular els plans d’ocupació municipals de Santa Perpètua, de manera que es puguin socialitzar els salaris entre la màxima població possible i per això els contractes seran de curta durada”. Els treballadors contractats també rebran una formació prèvia de manipulació d’aliments.

D’altra banda, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va rebre una delegació sahrauí encapçalada pel subdelegat del Front Polisari a Catalunya, Mah Iahdih, i la presidenta a la Unió Nacional de Dones Sahrauís a Espanya, Jadiyetu Al Mojtar. La trobada va ser una demanda de la Federació ACAPS (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí) i va comptar també amb la presència de l’ONG local SPSolidària.

L’Ajuntament forma part de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí que en els darrers anys està elaborant un pla estratègic per tornar a posar en primera línia la coordinació entre ajuntaments, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i entitats.


Foto: Visita de la delegació sahrauí / Ajuntament de Santa Perpètua 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]