hola

Les obres de la plaça del Mercat han començat aquest dilluns 15 d'octubre, segons ha informat la Regidoria de Via Pública. Els treballs consistiran en la urbanització d’aquest espai que envolta l’equipament municipal, situat entre els carrers mossèn Camil Rossell i Prat de la Riba, el passatge de Ramon Piró i l’avinguda de Santiga.

Els treballs tenen un termini d’execució de cinc mesos i disposen d’un pressupost de 685.000 euros, dels quals l’Ajuntament de Santa Perpètua assumirà 180.000 euros, mentre que la resta serà sufragat per l’empresa propietària dels terrenys de la unitat d’actuació situada al davant de la plaça.

La regidora de Via Pública i Comerç, Olga Valenzuela, ha explicat que “durant els mesos en què duraran les obres de millora de l’entorn, el Mercat Municipal estarà obert, tot i que en alguns moments només es podrà accedir per una de les portes”. “Sabem que les obres sempre comporten molèsties, però preguem paciència tant als paradistes com a les persones usuàries. Estem convençuts que el resultat final ens permetrà gaudir molt més i millor del Mercat Municipal”, ha assegurat.

La urbanització del nou espai s’ha concebut en tres zones: una plaça cívica, un espai de càrrega i descàrrega als molls del mercat i una darrera part de circulació viària. Pel que fa a l’aparcament, la reforma preveu la situació de deu places d’estacionament en línia al carrer de Prat de la Riba i set places a la mateixa plaça. La urbanització també preveu la substitució de les lluminàries d’aquest espai per tecnologia més eficient tipus led.

La reforma de la plaça del Mercat es remunta a un conveni urbanístic de l’any 2005 entre l’Ajuntament i l’empresa promotora de les unitats d’actuació que donen a la plaça mitjançant el qual aquesta duria a terme el projecte d’urbanització de l’entorn del Mercat Municipal, amb una aportació municipal. L’empresa, però, no va executar les obres i aquest any 2018, l’actual propietat dels terrenys de la unitat d’actuació ha comunicat a l’Ajuntament la voluntat de realitzar-les i ha adaptat el projecte d’acord a la normativa vigent.


Foto: Una imatge de la plaça del Mercat aquest dilluns 15 d'octubre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]