hola

La Setena Setmana de la Gent Gran organitzada per l'Ajuntament de Santa Perpètua va començar ahir 1 d'octubre coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran.

L'acte institucional va constar de la lectura del manifest per part dels presidents de les tres entitats de Gent Gran de la localitat, el parlament de l'alcaldessa, Isabel Garcia, i una cantada d'havaneres amb el grup Ultramar.

L'alcaldessa va subratllar que la gent gran són persones actives i compromeses amb una forta voluntat de participar i de decidir en tot allò que té a veure amb la societat i amb la vida. Isabel Garcia va afirmar que l'Ajuntament aposta clarament per les polítiques en benefici de la gent gran i va assegurar que "malgrat les dificultats econòmiques, l'Ajuntament continuarà apostant per serveis assistencials, per la dinamització social i cultural de la gent gran, i també per continuar promovent el respecte i l'estima a la nostra gent gran".

Garcia va ressaltar el recent acord de revalorització de les pensions segons l'IPC en el marc del Pacte de Toledo. L'alcaldessa considera que "assegurar el poder adquisitiu de pensionistes i jubilats és un dret que beneficia al conjunt de la societat". Tanmateix, Isabel Garcia ha subratllat que el Congrés dels Diputats ha d'aprovar una llei per a la revalorització de les pensions.

Els presidents de les tres entitats de Gent Gran, Llorenç Gutiérrez, Josep Lluís Llàcer i Josep Catarineu, van donar lectura al manifest del 7è Congrés Nacional de la Gent Gran. El document reclama que cal que es faci el possible per a què Catalunya pugui gaudir d’un estat del benestar que sigui exemple de solidaritat, d’atenció social i sanitària. També demanen l'acompliment de la Llei de la dependència, evitant perjudicis i endarreriments cap a les persones més vulnerables; la reducció, al màxim, de les llistes d'espera en tots els àmbits d'atenció a la persona, un repartiment equitatiu de la riquesa; la promoció de la participació de la gent gran a la seva comunitat; la representació al Parlament de Catalunya. La creació d’un marc normatiu sobre el dret a una mort digna i la necessitat de tenir més accés a la informació per fomentar la participació de la gent gran en els diversos àmbits socials.


Foto: Acte del Dia Internacional de la Gent Gran / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]