hola

Promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric són alguns dels objectius de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que se celebra a Catalunya del 16 al 22 de setembre sota el lema Combina i mou-te.

Un any més, l’Ajuntament de Santa Perpètua s’ha adherit a aquesta Setmana i entre les activitats proposades destaca la gratuïtat del bus urbà els dies 20, 21 i 22 de setembre per tal d’incentivar l’ús d’aquest transport. La regidora de Medi Ambient, Neus Garcia, ha animat a la ciutadania que mai ha agafat el bus “a provar-ho per conèixer el seu recorregut” i les seves característiques i ha afegit que “és molt útil per als desplaçaments a escoles, els ambulatoris i el Mercat Municipal”.

D’altra banda el passeig de la Florida també es tallarà al trànsit del 20 al 23 de setembre en diferents horaris i trams. El dijous 20 de setembre, al matí en horari del mercat setmanal i a la tarda entre la rotonda del Miró i el Camí de la Granja. El divendres 21, estarà tallat al matí entre la Rotonda del Miró i l'avinguda de l'Estela Ibèrica i el dia 22 tot el dia, entre la Rotonda del Miró i el camí de la Granja. El 23 de setembre, com tots els diumeges, el tram tallat és el situat entre la rotonda del Miró i el camí de la Granja.

La celebració del Dia sense cotxes, el 22 de setembre, s’avançarà al divendres 21 en el cas de Santa Perpètua. La regidora ha explicat que els protagonistes seran els escolars, que participaran en diferents activitats, la majoria relacionades amb la bicicleta. Aquest dia, Medi Ambient organitzarà un taller de bicicletes, amb el suport del CAU; jocs de reciclatge, crispetes amb bicicleta, autos de xocs amb neumàtics i l’activitat Al carrer tots hi pintem, adreçat a alumnat de tercer i quart de Primària. Les escoles participants, pintaran la vorera amb motius d’una Mobilitat Sostenible: a peu i en bici a l’escola.

La Policia Local organitza la xerrada 'Game Over', que oferiran monitors de l’Institut Guttmann, a partir de les 11 h a La Promotora, adreçada a alumnat de quart d’ESO i Batxillerat. També programa el circuit de bicicletes al parc Central. Via Pública prepararà un circuit de cadira de rodes (11 h) i l’activitat 'Pintem el camí escolar a partir de les 9.30 hores al passeig de la Florida'.

D’altra banda, també es portarà a terme una exposició de vehicle elèctric en l’aparcament de la Granja Soldevila on s’explicaran diversos projectes com els nous punts de recàrrega instal·lats a Santa Perpètua.

Marxa en bicicleta

D’altra banda, un total de 242 persones van participar a la XXVI Marxa en bicicleta que va sortir, per primer cop, des del parc Central i que també va ser el punt d’arribada. L’acte que es fa en el marc de la Festa Major també arrencava la programació de la Setmana de la Mobilitat. La ruta de vuit quilòmetres fins a la Torre del Rector va registrar 110 inscrits mentre que la de 16 quilòmetres fins a Gallecs va comptabilitzar 132 participants.

 

Foto: El bus urbà és gratuït entre el 20 i el 22 de setembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]