hola

En el darrer plenari del Consell Municipal de Benestar Social s'ha presentat el Pla d’Acció del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS). El document, que es va validar per unanimitat, inclou les accions sorgides del procés de diagnosi i recollida de propostes a través de diverses sessions participatives i les accions i propostes sorgides del Pla de Diversitat Funcional del municipi, que també ha desenvolupat la seva diagnosi i els seus processos participatius en paral·lel.

Des de la Regidoria de Benestar Social i Atenció a les Persones han apostat per “unificar ambdós plans (donat que totes les accions que s’hi recullen són de caràcter inclusiu) amb un pla d’acció conjunt que  disposa de set àmbits d’actuació que inclouen: ciutadania i participació, àmbit laboral, àmbit formatiu, habitatge, àmbit social i sanitari, transversalitat municipal i un àmbit genèric d’inclusió social”.

El Pla s’estructura a partir dels àmbits d’actuació i de cadascun d’ells se’n desprèn un objectiu general que compta alhora amb diversos objectius específics. Cada objectiu específic compta amb una o diverses accions a desenvolupar agendades entre curt, mig o llarg termini en funció de la prioritat i disponibilitat de recursos en cada cas. El nombre total d’accions que es desprenen del pla supera la centena.

Des de l’Ajuntament mostren la seva satisfacció “no només amb tot el procés que ha portat fins arribar a l’actualitat sinó també amb la implicació i l’interès per part de la ciutadania, en especial de les persones i entitats que formen part del Consell Municipal de Benestar Social”. L’aprovació del PLIS al Ple es preveu per al mes de setembre.

Es crea el Mapa de recursos per a la inclusió

L’Oficina Tècnica del Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) en col·laboració amb les diverses regidories de l’Ajuntament de Santa Perpètua han el·laborat el Mapa de recursos per a la inclusió. Es tracta d'una eina d'informació i consulta per a la ciutadania, entitats i professionals de Santa Perpètua on es reflecteixen els recursos, serveis, programes, ajudes i altres tipus d'accions que faciliten i promouen la inclusió social (directa o indirectament) al nostre municipi.

L’eina, que es pot consultar al web de Benestar Social i Atenció a les Persones (staperpetua.cat) contempla poder fer la cerca de tots els recursos per col·lectiu a qui s’adrecen o bé per àmbit d’actuació.


Foto: 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]