hola

Desenes de persones es van concentrar ahir a la tarda a la plaça de la Vila per rebutjar  la decisió de la justícia de deixar en llibertat sota fiança de 6.000 euros als membres de La Manada. La convocatòria la van realitzar diverses formacions polítiques locals. Durant l'acte es va donar lectura a un manifest.

Comunicat de Dones d'ERC

D'altra banda, Dones d'ERC Santa Perpètua ha denunciat en un comunicat "la vulneració de drets humans que patim les dones en ple segle XXI" davant la decisió de la justícia de deixar en llibertat sota fiança de 6.000 euros als membres de La Manada.

La formació assenyala que "el missatge que està llançant la (in)justícia és que som les dones les que tenim la responsabilitat de defensar-nos fins a la mort de les agressions, ja que sinó, no hi ha violència" i afegeix que "la (in)justicia està protegint els violadors i agressors fins al punt de creure’s que amb una multa de 6.000€ euros per cap es pot donar per castigat el sistema masclista en el que vivim. I no ha de ser així".

Les dones d'ERC també critica que el fet que un acte amb condemna ferma es resolgui amb llibertat provisional amb fiança mentre que "els nostres presos i preses polítiques estan privats de llibertat sense ni tan sols haver estat jutjats demostra que el sistema judicial espanyol no és imparcial, ni just".

La formació rebutja la decisió de la justícia i recorda que els membres de La Manada estaven condemnats a només 9 anys de presó, per abús i no per violació. També reclamen canviar el Codi Penal, invertir en formació i sensibilització del poder judicial, "que ens garanteixi a totes les dones la seguretat de poder gaudir de l’oci i les festes majors, de passejar per la nit sense por, de garantir la nostra seguretat i la nostra igualtat".

ERC fa una crida a la mobilització i a la unitat d’acció del moviment feminista i acaba el seu comunicat, reclamant "un lloc millor on viure i on deixar enrere la por i la història masclista que ens duu fins avui".

 

Foto: Concentració de rebuig a la decisió sobre La Manada / Cedida

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]