hola

Els Aigüerols va acomiadar dimecres amb un acte al pati de l'escola a la primera promoció del centre, que ha finalitzat aquest curs la seva etapa educativa d'Infantil i Primària.

Dues línies, una quarantena de nens i nenes, han estat els primers a completar la seva educació a la cinquena escola pública de Santa Perpètua. Els Aigüerols va néixer l'any 2009 i es va ubicar provisionalment a l'edifici municipal de Serveis educatius amb el compromís del Departament d'Ensenyament de construir l'escola al camp de futbol de l'Avinguda de Santiga, al barri de Centre Vila. Després de nou anys, el centre continua provisionalment al carrer de García Nieto.

La directora d'Els Aigüerols, Dora Martínez, va recordar als infants durant el seu comiat que "es tanca una etapa de molts anys, un llarg camí que hem recorregut junts, un camí d'alegries, tristeses... de conèixer què és ser companys i companyes, d'entendre l'amistat». Martínez també va definir els seus alumnes com a "autònoms, amb iniciativa, amb esperit crític, amb capacitat de treball amb els altres, amb eines per actuar davant el món i el més important... amb ganes d’aprendre". La directora també els va animar a ser constants i responsables perquè "el present fa el futur".

L'alumnat de sisè també va presentar un vídeo on explicaven què havia estat per a ells el seu pas per l'escola i el que més els hi havia agradat.

Per la seva part, la presidenta de l'AMPA d'Els Aigüerols, Isabel Román, va recordar durant el comiat l'esforç de tothom per la continuïtat del centre i la satisfacció de tota la comunitat educativa de veure sortir la primera promoció de l'escola. "Us van prometre que tindríeu l’escola nova i no ho han acomplert. Tot i això, sabem que l’important no són les parets sinó el projecte educatiu que es desenvolupa a dins, i d’aquest n’estem molt orgulloses". Román també va indicar que "estar avui aquí és la culminació de tot un procés de lluita de les famílies de l’escola, que no vam acceptar la decisió de la Generalitat que el dia 14 de febrer de 2013 comunicava que l’escola no tindria continuïtat i que no es deixaria matricular més infants en el curs següent. Vam remoure cel i terra, mobilitzant-nos, aprenent sobre la marxa a parlar amb polítics, a fer cartells, a dissenyar accions reivindicatives, a difondre la nostra lluita per les xarxes socials... i vam guanyar".

Als pares i mares els va engrescar a continuar col·laborant amb les AMPA dels instituts dels seus fills per sumar experiències i continuant formant part de l'educació de la infància. "Els vostres fills i filles es fan grans, però que això no us allunyi del dia a dia de la seva educació en el centre escolar que heu triat", va afegir.

La resta d'alumnat va participar també en un acte de comiat que va tenir lloc aquest dijous al Pavelló Municipal d'Esports. Els nens i nenes de sisè van rebre dels seus companys regals com ara samarretes, bandes i diplomes fet per ells mateixos.


Foto: Acte de comiat, celebrat aquest dijous al Pavelló d'Esports / Els Aigüerols

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]