hola

L’Arxiu Municipal disposa d'una nova eina a través del web municipal staperpetua.cat un espai obert amb el qual es vol potenciar la difusió del patrimoni documental i la participació ciutadana. En aquest espai web s'anirà incorporant part dels fons que conserva i que ha estat digitalitzat.

El web consta de diverses seccions: difusió (amb exposicions virtuals, galeries i retrofotografies), destacats (com actes, cartells i programes), hemeroteca (amb publicacions diverses com l'Informatiu, el Ressò Perpetuenc o el full informatiu de l'Agrupació Familiar), actualitat (amb articles i el document del mes), un cercador i la secció de participació per a que la ciutadania pugui aportar els seus propis documents i comenti els que ja disposa l'Arxiu. Un exemple és en les fotos que es poden veure. Aquí la ciutadania pot fer aportacions sobre la identificació del carrer, de les persones que hi apareixen o de l'acte en el qual es va prendre la imatge.

L’Arxiu assenyala que el portal és un projecte col·laboratiu i de participació ciutadana ja que “permet l’aportació de comentaris als continguts, millorar la descripció documental, l’aportació de fotografies i altres documents per part de la ciutadania”. A més, el web estarà disponible tant en català com en castellà.

La responsable de l'Arxiu de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Karen Munte, va comentar en la seva presentació oficial que l'Arxiu posa a disposició de la ciutadania el seu fons 24 hores al dia per tal que es pugui utilitzar.

Munte destaca que és un projecte participatiu i col·laboratiu en el qual es demana l'ajuda de la ciutadania no només per afegir documents sinó per col·laborar en la descripció documental.
Els documents gràfics de l'Arxiu Municipal són la part més atractiva, segons afirma Karen Munte com les fotografies o els cartells.

L'arxivera municipal va explicar que el fons és tan gran que mai es posarà al dia perquè sempre es generen nous documents, però a mida que es vagi digitalitzant es podran trobar també documents escrits com les actes dels òrgans de govern local. Karen Munte ha animat no només a investigadors sinó a estudiants que vagin consultant l'arxiu perquè podran tenir a l'abast documents necessaris per als seus treballs.

L'Ajuntament posa a disposició de la ciutadania l'arxiu municipal a través del web staperpetua.cat. El fons és consultable i també col·laboratiu ja que la ciutadania pot aportar informació sobre descripció documental a més d'afegir-hi nous documents. La presentació del web es va fer el 8 de juny emmarcat en el Dia Internacional dels Arxius, al qual s'ha sumat per primer cop l'Ajuntament de Santa Perpètua.


Foto: El tinent d'alcalde Albert Ortiz i la responsable de l'Arxiu, Karen Munte / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nou grup de trobades de mares i pares d'adolescents
17 Abr 2024 10:50 - RedaccióNou grup de trobades de mares i pares d'adolescents

Aquesta primavera el programa SPM en família que organitza el Servei d'Orientació i Acompanyament [ ... ]

L'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat
15 Abr 2024 17:36 - RedaccióL'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat

L’Institut Estela Ibèrica organitza jornada de portes obertes per a Batxillerat i cicles formatius [ ... ]

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]