hola

L’Arxiu Municipal presentarà avui el seu nou web en motiu del Dia Internacional dels Arxius. L’acte tindrà lloc a partir de les 19 hores a la Sala del Balcó de l’Ajuntament de Santa Perpètua. Amb el nou web es vol potenciar la difusió del patrimoni documental i la participació ciutadana.

Des de l’any 2008. els arxius celebren la seva diada el 9 de juny, coincidint amb el 60è aniversari de la fundació del Consell Internacional d’Arxius (CIA/ICA). Enguany, l’Arxiu municipal explica que s’hi suma per primera vegada, amb la presentació i posada a disposició de la ciutadania d’un web on anirà incorporant part dels fons que conserva i que ha estat digitalitzat.

El web consta de diverses seccions: difusió (amb exposicions virtuals, galeries, retrofotografies i línies temporals), destacats (com actes, cartells i programes), hemeroteca (amb publicacions diverses com el Ressò Perpetuenc, l’Informatiu, ), actualitat (amb articles i el document del mes), un cercador i la secció de participació per a que la ciutadania pugui aportar els seus propis documents.

L’Arxiu assenyala que el portal és un projecte col·laboratiu i de participació ciutadana ja que “permet l’aportació de comentaris als continguts, millorar la descripció documental, l’aportació de fotografies i altres documents per part de la ciutadania”. A més, el web estarà disponible tant en català com en castellà.


Foto: El nou web es presenta aquesta tarda a l'Ajuntament / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Un incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla
25 Abr 2024 13:31 - RedaccióUn incendi afecta a l'establiment Griñán, de la Rambla

L'establiment Griñan de la Rambla va patir ahir dimecres un incendi que va afectar a la zona de les [ ... ]

L’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis
24 Abr 2024 11:25 - RedaccióL’Oficina Local d’Habitatge i Rehabilitació amplia serveis

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya (AHC) finançarà amb un màxim de 200.000 euros durant el [ ... ]

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]