hola

La Regidoria de Salut Pública i el CAP Santa Perpètua fan diversos actes amb motiu de la commemoració avui del Dia Mundial Sense Tabac. L'Ajuntament ha distribuït a tots els espais públics uns punts de llibre i cartells específics amb missatges sobre aquest dia i s'ha adherit a la XIX Setmana sense fum (25 a 31 de maig) sota el lema Viu a sac sense tabac.

Aquest matí, la Regidoria de Salut ha instal·lat un punt informatiu al passeig de la Florida, cruïlla amb l'avinguda de l'Onze de Setembre, a prop d'una de les entrades al parc Central. Juntament amb membres de la Junta local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) han facilitat informació sobre els diversos tractaments que existeixen per deixar de fumar i han repartit guies per reforçar l'abandonament de l'hàbit de fumar.

Per la seva part, als Centre d'Atenció Primària de Santa Perpètua, tant al situat a l'avinguda de Jacint Verdaguer com al del passeig de la Florida, estarà durant tot el dia una taula informativa instal·lada al vestíbul on es podran trobar material informatiu per consultar i per emportar-se a casa. Des de l'Àrea Bàsica de Salut de Santa Perpètua han insistit que qualsevol persona que vulgui deixar l'hàbit de fumar pot demanar cita amb el seu metge o infermera de referència qualsevol dia de l'any.

D'altra banda, la Generalitat ha donat a conèixer dades sobre el consum de tabac entre les quals destaca que avui dia hi ha gairebé 1,5 milions de fumadors catalans; les morts atribuïbles al tabaquisme continuen baixant però són 27 diàries (1 de cada 6 morts a Catalunya es relacionen amb el consum de tabac); al voltant de 60.000 persones deixen de fumar cada any; i actualment hi ha un 24% de la població que es declara fumadora, l'índex més baix des de 1990.

Les persones que vulguin deixar de fumar poden recollir informació avui als dos caps de la localitat i aquest matí ho han pogut fer al punt d'informació que ha instal·lat al passeig de la Florida la Regidoria de Salut Pública.

 

Foto: Parada informativa en el passeig de la Florida / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]