hola

Recollir les pensions als pressupostos generals de l'Estat i blindar-les lligades a l'augment real de l'IPC; o avançar cap un model de pensió i salari mínim de 1.080 euros, quantitat que marca el límit de la pobresa, segons la Carta Social Europea són algunes de les reivindicacions de Marea Pensionista.

Domiciano Sandoval, impulsor de la Coordinadora Estatal en Defensa de las Pensiones, va oferir dissabte al Centre Cívic de La Florida la xerrada Pensiones dignas para hoy, para mañana y para pasado mañana convidat per l'Associació de Veïns de La Florida en el marc del Dia del soci. Altres reivindicacions de Marea Pensionista són derogar les reformes laborals i de pensions realitzades a partir de 2010; aturar la privatització dels serveis públics; garantir els subministraments bàsics i eliminar tot tipus de co-pagament o re-pagament. Sandoval també va denunciar la bretxa cada vegada més gran que hi ha entre homes i dones en matèria de pensions.

Durant la seva intervenció va explicar que la pensió per jubilació mitja és de 1.074 euros (1.244 euros els homes i 794 euros les dones), hi ha 1,3 milions de pensionistes que no arriben als 600 euros mensuals, uns altres 1.3 milions que perceben entre 600 i 650 euros mensuals. Sandoval va afirmar que cal donar una volta a les pensions ja que estem en camí de passar d'un Estat social a un Estat de caritat.

Sandoval, del col·lectiu Marea Pensionista ha fet una crida a assistir a la manifestació per les pensions d'avui i de demà que tindrà lloc a Barcelona el 26 de maig, a les 10.30 hores, a la plaça de la Catedral. El ponent va recordar que es tracta d'una qüestió que afecta per igual a pensionistes i a treballadors actius que es juguen la seva jubilació. També critica que els governs només fan política per tres o quatre anys i que en en les pensions cal legislar no mirant només el present sinó també el futur.

Per últim, Sandoval va afirmar que és mentida que no es puguin pagar les pensions. Segons l'impulsor de Marea Pensionista, és una afirmació que fan els polítics en connivència amb les entitats financeres per que cada cop les pensions siguin més baixes i la ciutadania aposti per plans de pensions privats.

L'Associació de Veïns i Veïnes C.J la Florida va organitzar el dissabte 19 de maig el dia del soci, que va obrir l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia. Després de la xerrada sobre les pensions va tenir lloc un dinar al que van assistir unes 175 persones.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]