hola

La Junta Electoral Central ha ampliat els supòsits per eludir formar part d'una mesa electoral a les persones que siguin víctimes de qualsevol delicte amb ordre d'allunyament. Aquesta situació no estava contemplada fins ara i s'ha aconseguit gràcies a la demanda que l'Ajuntament de Santa Perpètua va fer a l'Institut Català de les Dones (ICD) al desembre passat.

La petició es va instar perquè a les passades eleccions del dia 21 de desembre a Santa Perpètua es va donar la circumstància que una veïna que és víctima de la violència masclista i el seu maltractador té una ordre d'allunyament va haver de formar part de la mesa electoral en el mateix col·legi electoral on havia de votar el seu presumpte agressor. Es va comprovar aleshores com no existia aquest supòsit entre les possibilitats per eludir aquesta obligació.

La Regidoria d'Igualtat i la Policia Local van establir les mesures necessàries de seguretat per garantir la seguretat de la dona i el dret a vot de l'home que incorreria en un incompliment de l'ordre d'allunyament vigent en aquell moment, segons ha explicat la regidora d'Igualtat, Sandra Gómez. Davant d’aquesta situació, la regidora ha detallat que "es va posar en coneixement de l'ICD per tal que ningú hagués de tornar a passar per l'estrès que li va suposar a aquesta veïna". El Boletín Oficial del Estado (BOE) publicava la instrucció el 19 de març en la qual s'amplia a víctimes de qualsevol delicte amb ordre d'allunyament.


Foto: Imatge d'arxiu d'un col·legi electoral / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]