hola

El Banc de Sang i Teixits (BST) de Catalunya va aconseguir ahir 122 donacions en la Marató de Sang que es va fer en coordinació amb la Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. la xifra és semblant a la de 2016, quan van recollir-se 127 donacions.


Durant la jornada es van atansar fins a La Granja amb la intenció de donar sang 135 persones, però per alguns motius de salut només es va poder recollir la sang de 122. Fins a la una del migdia s'havien recollit una trentena de donacions i la majoria, com és habitual al municipi, es van registrar a la tarda.

D'entre els donants, el Banc de Sang i Teixits destaca que una vintena de persones van fer aquest gest altruista per primera vegada. Això suposa que un 15% dels donants registrats ahir ho van ser primera vegada. Aquest és un dels objectius d'aquestes maratons fomentar nous donants i sensibilitzar sobre la necessitat de prendre el costum de donar sang.

El tècnic de promoció del Banc de Sang, Arnau Maspons, ha explicat que es treballarà per aconseguir l'any vinent aproximar-se a la xifra de 2017 quan es van aconseguir 185 donacions i ha comentat que a la resta de captacions d'aquesta setmana s'han registrat xifres una mica baixes probablement per la meteorologia. Maspons ha avançat que a la captació del mes de maig l'alumnat de quart de l'Escola Tabor participarà en la promoció d'aquest acte altruista.


Foto: Personal del Banc de Sang i representants municipals durant la posada en marxa de la Marató de sang / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]