hola

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha posat en marxa una campanya perquè els propietaris dels gossos netegin els pipís que fan a la via pública els seus animals de companyia. La campanya per a la tinença responsable de gossos es desenvolupa sota el lema 'Siguem cívics' i va acompanyada d’una ampolla amb l’eslògan 'Esborra el rastre del teu gos'. El Consistori ha anunciat que els propietaris de gossos censats poden passar a recollir les ampolles per la Granja Soldevila els dimarts i dijous en horari de 8 a 14 hores. Els propietaris han d’aportar el certificat conforme el gos està censat al registre municipal.

Siguem Cívics, esborra el rastre del teu gos és una campanya de la Regidoria de Salut que té per objecte minimitzar les pudors que generen els orins als carrers i places del municipi. Salut informa que “per ajudar a complir l’objectiu, es donarà una ampolla amb el logo de la campanya, que els propietaris ompliran d’aigua i abocaran sobre els pipís del seu gos a la via pública” i afegeix que “aquesta esbandida ajudarà a netejar les males olors dels orins”.

Salut Pública recorda que està prohibit que els animals orinin en els parcs infantils, zones d’esbarjo, façanes d’edificis, voreres i/o mobiliari urbà i que, sempre que sigui possible, han de realitzar les seves necessitats en els embornals de la xarxa de clavegueram, en la part inferior de la vorada de la vorera.

L'acció corrosiva dels orins dels gossos fa malbé fanals i mobiliari públic. L'any 2016, l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda va haver de substituir un total de quinze columnes d’enllumenat públic per aquest motiu. Aquesta actuació va suposar una despesa per a les arques municipals de 13.000 euros.


Foto: Es poden recollir les ampolles a la recepció de la Granja Soldevila / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]