hola

El Centre Materno Infantil de Tachott Berane, construït a través d'un projecte de l'ONG local SPSolidària i amb subvenció de l'Ajuntament de Santa Perpètua, està funcionant a ple rendiment i amb unes dades a un any de la seva posada en marxa "molt encoratjadores", segons apunten des de SPSolidària.


Una delegació de SPSolidària ha realitzat un viatge de seguiment i de prospecció de projectes a Mauritània. Concretament, s'han revisat nou projectes, set dels quals ja estan acabats i en funcionament i altres dos estan en execució. Un dels actuals és la millora de l'hort de la Cooperativa de dones Sompou a Tachott i l'altre l'ampliació de les escoles d'Artemou. Aquest darrer consisteix en la construcció de dues aules més i del tancament amb un muret de tot el perímetre del centre educatiu.

Un dels projectes finalitzats revisats en aquest viatge és el Centre Materno Infantil de Tachott Berane que es va inaugurar el 15 de gener de 2017. En aquest any s'han registrat 89 naixements en el centre, fins i tot un part prematur i no s'ha registrat cap defunció ni de mare ni de nadó en el moment del part. Al Centre Materno Infantil treballen sis dones, tres a sou del Ministeri de Sanitat de Mauritània i tres contractades per l'ONG contrapart de SPSolidària. La llevadora cap organitza l'equipament des del qual s'està duent a terme una campanya de vacunacions infantil, similar a les que fem a Catalunya, i tallers i xerrades sobre malalties de transmissió sexual i de mètodes anticonceptius.

El responsable de projectes a Mauritània de SPSolidària, Manel Llord, ha valorat positivament el viatge fet per una delegació aquest 2018 en el qual s'han repassat nou projectes de l'entitat. Llord ha explicat que el funcionament del Centre Materno Infantil de Tachott és després d'un any molt bo. L'energia elèctrica a través de plaques solars és suficient per il·luminar les sales a la nit en cas de part, per mantenir les neveres amb les vacunes i per posar en marxa els ventiladors. El vocal de SPSolidària ha destacat que s'ha repassat tot el material enviat per la posada en marxa de l'equipament sanitari i que tot està allà.

Des que el Centre Materno Infantil es va posar en marxa ara fa un any, no s'ha registrat cap defunció ni de mare ni de fill en el part i s'han pogut atendre 89 naixements amb les sis dones que treballen en l'equipament, com explica Manel Llord.

El vocal de SPSolidària ha destacat la formació a les dones sobre malalties de transmissió sexual i mètodes anticonceptius. Sobre possibles projectes de futur, SPSolidària s'ha reunit amb el Ministeri de Medi Ambient de Mauritània i amb tres ajuntaments del Guidimakha per proposar la instal·lació de molins de vent per fer funcionar les bombes dels pous d'aigua més petits dels horts comunitaris.

També s'ha detectat la necessitat de crear un Centre Materno Infantil a Bouanze tal i com s'ha aixecat el de Tachott. En aquesta línia, l'Ajuntament de Bouanze ha iniciat contactes amb el Ministeri de Sanitat per demanar el personal necessari per poder tirar-lo endavant, com ha avançat Manel Llord.

SPSolidària acaba de fer un viatge a Mauritània per al seguiment dels projectes executats o en execució. Tots estan funcionant i, especialment està funcionant molt correctament el Centre Materno Infantil de Tachott que fa un any va obrir portes. També es van revisar les tres ambulàncies enviades a localitats de la zona i totes estan ben conservades i donant servei a la població.


Foto: Centre Materno Infantil de Tachott que fa un any va obrir portes / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]