hola

Un total de vuit equips participaran en la cinquena edició de l’ElectroCat, que organitza l’Ajuntament de Santa Perpètua en el marc del programa Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible en el marc de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes (AMERC).

Es tracta de set centres, els mateixos que van prendre part la passada edició, que imparteixen formacio professional de grau superior d’automoció, a més de l’equip format per estudiants del nostre municipi i professorat del Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE). Els instituts Castellarnau de Sabadell, Palau Ausit de Ripollet i Pedraforca de l’Hospitalet de Llobregat; el Centre Tècnic Vallès de les Franqueses; el Centre d’Estudis Roca i Monlau Estudis professionals de Barcelona; i l’Escola Tècnica de Girona, a més de l’equip del CREVE disputaran la prova, que enguany tindrà lloc el 9 de juny.

Els vuit equips participants hauran de dissenyar i construir un vehicle elèctric de quatre rodes sobre una base motriu comuna composada per motor, variador i bateria, que cedeix l’organització.
Per segon any consecutiu, la prova es desenvoluparà al Recinte Firal de Santa Perpètua. Tant l’organització com els participants van valorar positivament el canvi d’ubicació a un circuit urbà que va permetre aproximar l’activitat a la ciutadania. L’ElectroCat consistirà en una sèrie de proves que avaluaran les prestacions, les característiques i el disseny dels prototips de vehicles elèctrics.

La Regidoria de Desenvolupament Local ha explicat que els objectius de l’ElectroCat són potenciar el treball en equip de l’alumnat i fomentar l’activitat experimental i creativa com a element pedagògic per al coneixement tècnic dels vehicles elèctrics, i ser una plataforma per a la capacitació i promoció de tècnics especialitzats en vehicles de tracció elèctrica que donin cobertura a les necessitats sorgides d’un nou model de mobilitat basada en la tracció elèctrica. Properament, la Regidoria convocarà els equips participants per lliurar-los el material comú per tal que puguin començar a dissenyar i construir els vehicles elèctrics.


Foto: Entrenaments d'ElectroCat de l'any 2017 / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]