hola

El Servei de Català de Santa Perpètua ha iniciat aquesta setmana els cursos del segon trimestre i anima la ciutadania que encara no s'hagi inscrit a fer-ho quan més aviat millor.

Aquest és el nou sistema del Servei de Català que ha canviat de modalitat i planteja cursos trimestrals amb l'objectiu d'oferir més cursos i permetre a l'alumnat assolir els nivells de català i obtenir el certificat oficial en un únic curs escolar.

Com que els cursos estan dividits en tres mòduls, un alumne podrà acabar un curs entre setembre i juny. Per aquest motiu, també han canviat els horaris i els cursos seran de quatre hores setmanals en sessions de dues hores, dos dies per setmana.

El Servei Local de Català ofereix el segon mòdul del nivell C, S2, un curs sobre articles d'opinió que és el text que es demana en l'examen del nivell C i un taller de literatura catalana. L'horari de matrícules al Servei de Català és els matins de 10 a 13 hores i les tardes de dilluns a dimecres de quatre a sis.

Una de les responsables del Servei de Català de Santa Perpètua, Esther Paracolls, explica que tot i que comenci avui el segon mòdul del nivell C, S2, encara es poden matricular aquesta setmana.
La Direcció General de Política Lingüística ha obert les inscripcions als examens de nivell C per lliure. Paracolls explica que s'ofereix un curs sobre articles d'opinió ja que és una de les parts de l'examen de nivell C tant per a aquelles persones que s'estan preparant a l'escola com per les que volen presentar-se per lliure.

Una altra opció és matricular-se al taller de literatura que ofereix el Servei de Català per segon cop ja que al setembre no va haver prou persones interessades. Esther Paracolls persisteix en l'oferta.
D'altra banda, s'està detectant que hi ha persones interessades a fer un inicial, per a persones que no coneixen res de català. Paracolls apunta que, en principi, no està previst però si hi hagués deu persones el posarien en marxa. El servei també ofereix un curs d'articles d'opinió i un taller de literatura.


Foto: Seu del Servei Local de Català / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]

L'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB
15 Abr 2024 17:16 - RedaccióL'Ajuntament renova el Segell Infoparticipa que atorga la UAB

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha renovat el Segell Infoparticipa com a reconeixement a [ ... ]

Joventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès
15 Abr 2024 10:06 - RedaccióJoventut obre inscripcions per participar a un taller per gestionar l'angoixa i l'estrès

Avui 15 d'abril s'han obert les inscripcions per participar al Taller Em comprenc, eines per a [ ... ]