hola

"A Santa Perpètua existeix una gran quantitat d'accions promogudes per l'Ajuntament, per entitats, per escoles i per veïns i veïnes que estan conscienciats per atendre les problemàtiques dels fenòmens migratoris" i, per això, va assegurar el regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, "podem estar satisfets en el context que es fa la reivindicació del Dia Internacional de la Persona Migrada".


La Sala de Plens va acollir el 18 de desembre la commemoració del Dia Internacional del Migrant amb la participació de les ONGD SPSolidària i Alkaria i dels alumnes de l'Escola Santa Perpètua que van prendre part al projecte Dóna veu als infants sahrauís. Aquest projecte va formar part del programa municipal Objectiu Refugiats Sàhara i va consistir en un intercanvi de cartes entre escolars sahrauís dels campaments de Smara i el de l'escola Santa Perpètua i l'elaboració conjunta amb l'artista Yslem Hijo del Desierto d'una cançó i un videoclip. Tot i que els menors esperaven retrobar-se amb Yslem i veure per primer cop el vídeoclip, cap de les dues coses van poder fer-se. L'artista no va poder viatjar i el videoclip no va estar a punt per a l'acte. La Regidoria de Cooperació es va comprometre a tenir-lo accessible a través del web municipal.

El regidor de Solidaritat i Cooperació Internacional, Sergi Hernández, va recordar que el 18 de desembre és un dia que necessita denuncia per recordar "certes vergonyes que encara succeeixen en el nostre entorn". Hernández va afirmar que el context solidari de Santa Perpètua treballa a favor de la solució de les problemàtiques dels fenòmens migratoris. El regidor de Solidaritat va assegurar que "la preservació dels Drets Humans ha de seguir sent part de les línies prioritàries de la cooperació perpetuenca".

El vocal de SPSolidària, Manel Llord, va explicar als alumnes perpetuencs que un dels projectes de l'entitat que ara està en la seva tercera fase era la construcció d'unes aules de Primària a Artemou (Mauritània). El tresorer d'Alkaria, Xavi Barreda, va explicar el nou projecte d'educació a un assentament no reconegut per l'ONU a Terbol (Líban) que faran amb la subvenció de l'Ajuntament de Santa Perpètua.


Foto: Un moment de l'acte a la Sala de Plens / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]