hola

Aquesta tarda (17.30 h) al Centre Cívic El Vapor es pot gaudir d'una visita guiada a l'exposició de Sara Berga Cabello Home hard, sweet home. La Sara va patir abusos sexuals quan era només una nena.

Va amagar aquesta realitat a tothom durant 17 anys. Un dia va decidir trencar el silenci i ho va fer a través de l’art. Així va néixer Home hard sweet home, el seu projecte més personal. La Sara es defineix com «Artivista» i és membre de l’associació El mundo de los ASI.

L'exposició és una mostra de com l'art pot transformar unes experiències traumàtiques personals en un discurs de sensibilització i denuncia. Aquest treball parla de l'abús sexual infantil, un problema de la nostra societat que s'amaga i no se'n parla. Aquesta mostra forma part de la programació vers el 25 de novembre que ha organitzat la Regidoria d'Igualtat. A més de la visita guiada està prevista una xerrada de la Sara Berga.

L'artista mostra frases bordades a punt de creu perquè assegura que si no saps de què va el tema t'acostes a mirar-les i algunes persones quan llegeixen la frase alguna cosa al cervell els hi fa crack. "Després quan investiguen i veuen d’on ve, les reaccions són gairebé de no saber ni què dir, quedar-se en blanc i encongir-se". La Sara Berga explica que per aquest motiu li agrada fer una xerrada que comença amb la frase «Anem a parlar d’aquest tema que jo ho he superat. Què és el que voleu saber?»"

Sara Berga afirma que la societat gira bastant la cara quan es parla d'abusos sexuals a nens perquè és un tema tabú i explica que les persones que han col·laborat fent un escrit d'on surten les frases d'aquesta exposició han fet un esforç perquè en més d'un cas era la primera vegada que parlaven dels abusos sexuals soferts i està convençuda que això és positiu per a la superació personal dels supervivents.

Un de cada cinc infants pateix abusos sexuals a Espanya. Aquesta exposició és una manera d’adreçar-te també a les víctimes d’aquest tipus de violència, segons explica Berga.


Foto: Sara Berga / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]