hola

Demà i dissabte de 9 del matí a 9 del vespre, se celebra el Gran Recapte d'Aliments. A Santa Perpètua es celebra de manera ininterrompuda des de 2010. Aquest any el lema escollit pel Banc dels Aliments és Tones de voluntat i el delegat del Banc d'Aliments al Vallès Occidental, Miquel Àngel Rodríguez, s'ha marcat igualar la quantitat d'aliments recollits en la vuitena edició.

Santa Perpètua comptarà amb nou punts de recollida situats als establiments comercials adherits a la campanya que són Bon Àrea, Bonpreu, Carrefour Market, Condis, Esclat, Lidl, Mercadona i Mercat Municipal-Dia. Rodríguez, lamenta que no s'hagi aconseguit la xifra de voluntaris suficient per evitar doblar torns. Faltaran voluntaris per als punts de recollida del Condis i del Mercadona dissabte a la tarda i per classificar aliments al magatzem.

Els aliments es portaran al magatzem municipal d'aliments de l'avinguda de Girona i allà els voluntaris classificaran els aliments per tipus i per data de caducitat per evitar que cap producte de la campanya es faci malbé. En aquest centre logístic treballarà una trentena de voluntaris, alguns d'ells de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Santa Perpètua. En el transport de les banyeres plenes des dels centres comercials fins al magatzem participaran treballadors de les Brigades municipals de manera voluntària. Durant aquesta setmana han fet recollida les escoles Bernat de Mogoda, La Florida, Santa Perpètua i Santiga i els INS Estela Ibèrica i Rovira-Forns.

Enguany es necessiten sobretot els productes següents: pasta, cacau en pols, oli, cereals, galetes, llet, conserves de peix, cereals, sucre, farina, arròs i llegum cuita. Des del Banc d’Aliments es recorda que l’any passat el Gran Recapte tan sols va poder satisfer el 27% de les necessitats dels atesos.

Membres de la Corporació Local van dur a terme ahir dimecres una visita al magatzem municipal d'aliments guiats per voluntaris de l'entitat El Cabàs Solidari que és qui el gestiona. El membre de l’Equip Coordinador del Gran Recapte a Santa Perpètua i coordinador del Vallès del Banc d’Aliments, Miquel Àngel Rodríguez, ha demanat la solidaritat de la ciutadania amb les aportacions d'aliments perquè el magatzem està pràcticament buit.

Rodríguez comenta que encara falten voluntaris per al torn de la tarda de dissabte a Mercadona i Condis i per classificar els aliments i ha subratllat que la coincidència amb la Fira de Nadal ha complicat els torns de voluntariat.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha fet una crida també a la ciutadania que vulgui dedicar alguna hora per fer de voluntari al Gran Recapte d'Aliments. Garcia recorda que encara hi ha famílies que estan passant dificultats econòmiques que influeixen en l'alimentació diària i, que per això, l'Ajuntament continuarà contribuint en el magatzem municipal d'aliments i ha valorat la tasca dels voluntaris que s'hi dediquen durant tot l'any.


Foto: Una delegació municipal va visitar ahir el magatzem d'aliments / L'Informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]