hola

SPSolidària va celebrar els 20 anys de l'entitat amb un acte que va comptar amb l'assistència d'unes 200 persones que van voler compartir aquesta celebració dissabte 18 de novembre a La Promotora.

L'acte va comptar amb la participació activa de les entitats de migrants vinculades a SPSolidària i actuacions de la colla de grans del Ball de Gitanes de Santa Perpètua i de la Casa de Andalucía amb el quadre Cumbres i la cantant perpetuenca Andrea García.

Santa Perpètua Solidària es va fundar el 1997 després de la primera edició de les colònies d’infants refugiats sahrauís gràcies a la implicació d’algunes famílies acollidores per donar continuïtat al projecte. L’entitat es va anar fent gran i va ampliar els projectes cap a la cooperació internacional, centrada en el codesenvolupament i en capacitar les comunitats del Sud al mateix temps que es reforça la cohesió social al municipi. L'ONGD va presentar un vídeo especialment elaborat per commemorar el vintè aniversari de l'entitat que es pot visualitzar a través del twitter i del Facebook de SPSolidària.

La presidenta de SPSolidària, Lidia Aymerich, va agrair a totes les entitats locals i nacionals que han col·laborat amb l'associació i a les administracions que han permès amb les seves subvencions assolir els projectes i reptes plantejats en aquests 20 anys.

Aymerich es va mostrar molt contenta perquè la feina en aquests vint anys s'ha pogut realitzar gràcies al treball de joves que han anat afegint-se constantment a l'entitat i pel fet que les dones migrades també comencen a treballar en cooperació. Lídia Aymerich va anunciar que SPSolidària és un dels 27 casos pràctics que recull una publicació de Nacions Unides titulada Directrices para la integración de la migración en la cooperación descentralizada a fin de mejorar la gestión de la migración para el desarrollo local.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar la feina feta per una organització de voluntariat que ha anat acumulant experiència i prestigi i que s'ha convertit en referència per a moltes entitats de Catalunya. Garcia va posar especial incidència en la feina dels perpetuencs originaris d'altres països que formen part de SPSolidària.

L'alcaldessa va reconèixer la tasca de SPSolidària que "influeix i promou la cohesió social, que tant necessitem avui a casa nostra".

L'Informatiu digital se suma al Dia Mundial dels drets dels Infants i il·lustrarà totes les informacions d'avui amb dibuixos d'escolars del municipi   

 

Foto: L’acte central de celebració dels 20 anys de SPSolidària va tenir lloc a La Promotora / Wael El Ouardani. 8 anys

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]